هدایت اینترنت توسط هوش طبیعی سازگار با آب وهوا
گل ارکیده: خراسان رضوی انرژی مورد نیاز اینترنت، دستگاهها و سیستم هایی که از آن استفاده و همین طور سرورهایی که از آن پشتیبانی می کند، مسئول انتشار گازهای گلخانه ای برابر با صنعت هواپیمایی جهانی است.
به نقل از یورکالرت، این هزینه کربن با گسترش فناوری بلاک چین(زنجیره بلوکی) و تراکنش های مبتنی بر آن به سرعت درحال رشد است. رد پای کربن(میزان کل انتشار گاز گلخانه ای بوجود آمده توسط سازمان ها، رویدادها، محصولات یا اشخاص) معادل یک واحد تراکنش اتریومی برابر نزدیک به ۳۲۹ هزار تراکنش کارت های اعتباری است.
هدف طرح جدیدی به نام پروتکل خورشیدی که توسط تعدادی از پژوهشگران در دانشکده مهندسی تاندون دانشگاه نیویورک آمریکا توسعه یافته، توجه به چگونگی نقل و انتقال فراجهانی داده از راه شبکه، مصرف کننده اصلی انرژی و محرک تغییرات آب و هوایی و همین طور ارائه یک راهکار بالقوه است.
این طرح جایزه رسانه خلاق موزیلا را که سلامت اینترنت را از راه توسعه فناوری های منبع باز در زمینه هایی مانند حریم خصوصی آنلاین، شمول و تمرکززدایی حمایت می کند، دریافت کرد. موزیلا این جایزه را به افراد و طرح هایی ارائه می کند که نحوه بازنگری داده ها را بگونه ای که قدرت را از بسترهای مجازی بزرگ فناوری به سمت افراد و جوامع تغییر می دهد، اهدا می کند.
پروتکل خورشیدی توسط استادان جامعه و فرهنگ فناوری دانشگاه تاندون نیویورک، تگا برین، استادیار صنعت رسانه های دیجیتال یکپارچه و بندتا پیانتلا، عضو مرکز علوم و پیشرفت شهر(CUSP) و استادیار الکس ناتانسون، بوجود آمده است.
این پروتکل بوسیله ی یک بستر مجازی وب که در سرتاسر شبکه ای از سرورهای خورشیدی که در مکان هایی در سرتاسر جهان راه اندازی شده، میزبانی می شود. علاوه بر این که این یک سیستم قابل اجرا با پیامدهایی برای سرورهای آینده است، یک تاسیسات جهانی را تشکیل می دهد که سیاست های شبکه و راه های مختلفی برای ردیابی ترافیک وب را برجسته می کند.
برخلاف خدمات وب در مقیاس بزرگ و با حجم بالا که به صورت الگوریتمی ترافیک شبکه را به هر سروری که سریع ترین زمان پاسخگویی را می دهد، هدایت می کند، بطور معمول نزدیکترین موقعیت جغرافیایی پروتکل خورشیدی با حدود ۱۲ گره سرور داوطلبانه در سرتاسر جهان از تعامل خورشید با زمین بعنوان سنگ بنا استفاده می نماید. این که چگونه خورشید رفتارهای روزانه، فعالیتهای فصلی و تصمیم گیری همه اشکال زندگی را شکل می دهد، به «منطقی» تبدیل می شود که برای خودکارسازی تصمیم ها در شبکه دیجیتال به کار گرفته می شود.
برین اظهار داشت: پروتکل خورشیدی فرصتی عالی برای ما بعنوان صنعتگران است تا مسائل در ارتباط با تغییرات اقلیمی و این که چگونه فناوری این تغییرات را سبب می شود، پیشبینی نماییم. این طرح مکالمات در ارتباط با هوش مصنوعی و خودکاری را تسریع کرده برای اینکه ترافیک کاربران درون شبکه توسط انرژی خورشیدی تعیین می شود؛ ازاین رو ما از هوش طبیعی و پویا در مقابل یک مدل یادگیری ماشینی مبتنی بر داده استفاده می نماییم که پیشنهادی جایگزین است.
این شبکه این واقعیت را در نظر می گیرد سرورها که هر کدام از سلول های خورشیدی را تغذیه می کند، در مناطق زمانی و فصول مختلف با نور خورشید و سیستم های آب و هوایی متفاوت قرار دارد و ترافیک اینترنت را به هر کجا که خورشید می تابد، هدایت می کند. هنگامی که یک مرورگر درخواستی برای دیدن تارنمای پروتکل خورشیدی می دهد، به هر سروری در شبکه که بیشترین انرژی را تولید می کند، ارسال می شود.
پیانتلا اظهار داشت: این به هیچ وجه جایگزینی برای اینترنت نیست؛ ازاین رو هدف در اینجا افزایش آن نیست اما ما این سیستم را بعنوان یک استاندارد بازنشر می کنیم؛ به این معنا که از نظر نظریه هر کسی می تواند یک شبکه مشابه بعنوان مثال شبکه ای از موزه های هنری راه اندازی کند.
برین تصریح کرد: این طرح همین طور به زبان اینترنت می پردازد و این که چگونه از آن بشکلی صحبت می نماییم که نشان داده است ارتباط چندانی با واقعیت های عینی محیط فیزیکی ما ندارد.
وی اضافه کرد: برای مثال ما در مورد اینترنت بعنوان ابر(توده ای عظیمی از اطلاعات و داده ها) صحبت و تمایل داریم از زبان جادو برای توصیف آن استفاده نماییم و هیچ ارتباطی با میزان منابع فشرده آن نداریم. ازاین رو کسانی که در این طرح بعنوان ناظر سرور درگیر می شوند، بسیار با واقعیت مادی آن و آنچه جهت راه اندازی یک سرور با انرژی خورشید نیاز است، در تماس هستند. شما اتخاذ تصمیم های مختلف را طراحی، به محدودیت های جهانی فکر و در مورد سیاست اینترنت تجدید نظر می کنید.
کوفی یبوا، مامور برنامه جوایز رسانه خلاق در موزیلا، می گوید: در دنیای پر از ارتباط ما گفت وگوها در مورد قدرت در مورد شمول و طرد شدن و در مورد مالکیت اغلب به یک چیز یعنی داده خلاصه می شود. نحوه جمع آوری، مدیریت و آموزش سیستم های هوش مصنوعی داده ها بر زندگی میلیاردها نفر تأثیر می گذارد اما این تأثیر اغلب نامرئی است. جوایز رسانه خلاق مانند پروتکل خورشیدی آنچه غیرقابل مشاهده است را قابل مشاهده می کند و نشان داده است چگونه داده ها می تواند بر همه چیز از محیط تا ایمنی شخصی تأثیر بگذارد. جوایز رسانه های خلاق نیز راهی به جلو ارائه می دهد و روش هایی را مدل سازی می کند که داده ها را میتوان برای توانمندسازی مردم و جوامع بهتر مدیریت کرد.
یکی از مولفه های آموزشی این طرح از راه طرح VIP(طرح های یکپارچه عمودی) در دانشگاه تاندون نیویورک است که به دانشجویان امکان شرکت در تجزیه و تحلیل چرخه عملکردی شبکه را می دهد.
پروتکل خورشیدی شامل چندین همکار از طیف وسیعی از جوامع همچون اعضای هیات علمی در شیلی، سازمان های هنری، فرهنگی و جامعه محور در مناطق مختلف و مناطق بومی در کارائیب، استرالیا و کنیاست.
منبع: golorkideh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب