جهان درحال گذران داغ ترین ماه در تاریخ هواشناسی است
به گزارش گل ارکیده، در حالیکه مردم خیلی از نقاط جهان اینروزها گرمای شدید را هر لحظه تجربه می کنند، دانشمندان می گویند دیگر «واضح و آشکار است» که ماه ژوئیه که هنوز چند روزی از آن باقی مانده، گرمترین ماه ثبت شده در تاریخ هواشناسی بشر خواهد شد.
به گزارش گل ارکیده به نقل از شبکه خبری بی بی سی، تا امروز گرمترین ماه ثبت شده در تاریخ هواشناسی به سال ۲۰۱۹ بازمی گشت اما در صورتی که هنوز چهار- پنج روز از ژوئیه مانده، آن رکورد شکسته شده و به همین علت محققان می گویند فارغ از دمای چند روز باقی مانده، ژوئیه ۲۰۲۳، گرمترین ماه ثبت شده در تاریخ حدود ۲۰۰ ساله هواشناسی جهان است.
بی نیازی دانشمندان به آمار چهار- پنج روز باقی مانده از ماه ژوئیه در حالیست که روز گذشته (پنجشنبه ۲۷ ژوئیه) سازمان هواشناسی آمریکا برای خیلی از مناطق این کشور اخطار سلامتی صادر کرد. مدارس و اردوهای تابستانی در منطقه واشنگتن دی سی به والدین اطلاع دادند که پنجشنبه و جمعه کودکان را بیشتر در داخل ساختمان ها نگه خواهند داشت تا از خطر گرمازدگی مصون بمانند.
از طرفی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد اخطار داده که تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین، بشر را در آستانه ورود به «عصر دمای جوش» قرار داده است. اکثریت غالب دانشمندان موافقند که افزایش دمای کره زمین به صورت عمده با استفاده فزاینده از سوخت های فسیلی مرتبط می باشد.
برخی از دانشمندان معتقدند احیانا ماه ژوئیه جاری (۲۰۲۳) گرمترین ماه کره زمین طی ۱۲۰ هزار سال قبل بوده است هر چند آمارهای منظم و ثبت شده هواشناسی در جهان به حدود ۲۰۰ سال قبل محدود می شود.
با این وجود دانشمندان از ثبت ماه ژوئیه بعنوان گرمترین ماه تاریخ شگفت زده نشده اند چون که به قول آنها متغیرهای فراوانی در چند هفته گذشته از وقوع آن خبر می دادند؛ مانند ثبت گرمترین روز کره زمین که در روز ۶ ژوئیه رخ داد و همینطور ثبت داغ ترین ۲۳ روز متوالی در تاریخ هواشناسی که در حدود سه هفته گذشته روی داده است. این آمارها را مرکز تحقیقات تغییرات آب و هوایی کوپرنیکوس ثبت کرده است.
کارشناسان می گویند که دوره های هوای فوق العاده گرم در حال افزایش می باشد و تغییرات آب وهوایی به این مفهوم است که حالا دیگر تجربه دماهای رکوردشکن امری عادی خواهد شد.
به این ترتیب، گرما در خیلی از نقاط به علت تغییرات اقلیمی بیشتر و شدیدتر خواهد شد. دلیل آن هم اینست که حتی یک افزایش کوچک در میانگین دما، تفاوت زیادی در شرایط آب وهوایی ایجاد خواهد نمود چونکه که توزیع کل دمای روزانه به سطوح بالاتری تغییر می کند و در نتیجه روزهای گرمتر را محتمل تر و شدیدتر خواهد نمود.
منبع: گل اركیده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب