محقق مطرح كرد؛

توفان های گرمسیری مرگ بارترین مخاطرات طبیعی

توفان های گرمسیری مرگ بارترین مخاطرات طبیعی

به گزارش گل ارکیده، هماهنگ کننده ارشد مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در سازمان ملل متحد اظهار داشت: توفان های گرمسیری مرگبارترین مخاطره طبیعی است.


به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، مصطفی محقق در اولین کنفرانس بین المللی توفان های گرمسیری اقیانوس هند در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: در توفان های گرمسیری سال ۱۹۷۲ حدود ۳۰ هزار نفر در بنگلادش کشته شدند. وی ادامه داد: همین طور از سال ۲۰۰۱ تا کنون ۴۷ هزار نفر بر اثر توفان های گرمسیری فوت کرده اند و این توفان ها به عنوان مرگبارترین مخاطره طبیعی بشمار می روند. هماهنگ کننده ارشد مرکز آسیا و اقیانوسیه برای توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در (اپدیم) سازمان ملل متحد افزود: بعد از توفان های حاره ای به ترتیب زلزله و سیل مرگبارترین مخاطرات هستند. پیش بینی افزایش فراوانی وقوع و دوره فعالیت توفان های گرمسیری همین طور حسین مشایخ پول، عضو هیئت علمی دانشگاه هامبورگ آلمان در اولین کنفرانس بین المللی توفان های گرمسیری اقیانوس هند در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: بررسی های ما نشان میدهد که فراوانی وقوع این توفان ها حدود هفت درصد و طوفان زمان فعالیت آنها حدود بصورت قابل توجهی افزایش می یابد. وی افزود: بدین سبب ما در آینده با احتمال بیشتری رخداد توفان های حاره ای را در دریای شمال خواهیم داشت. حداقل سالی یک توفان گرمسیری در میانمار رخ می دهد خین چاو رییس سازمان هواشناسی، هیدرولوژی کشور میانمار نیز در اولین کنفرانس بین المللی توفان های گرمسیری اقیانوس هند در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور گفت: فصل وقوع توفان های گرمسیری در میانمار در دو ماه «آپریل» و «می» است که به طور متوسط ۳۵ درصد توفان ها در ماه آپریل و ۲۳ درصد آنها در ماه می رخ می دهد. وی ادامه داد: نتایج بررسی ها نشان میدهد که در میان سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ تعداد زیادی توفان گرمسیری وارد میانمار شده است.
رییس سازمان هواشناسی، هیدرولوژی میانمار افزود: در سالهای اخیر در محدوده هایی توفان گرمسیری رخ داده است که تا کنون در آن مناطق توفانی نداشته ایم. چاو اشاره کرد: برای پیش بینی توفان های گرمسیری مشارکت نزدیکی با مرکز هواشناسی هند در دهلی داریم و آنها اطلاعات بسیار قوی برای ما ارسال می کنند. وی اظهار داشت: یک کمیته توفان در میانمار با حضور مقامات ارشد به وجود آمده است که نشست هایی را برای مدیریت توفان و موارد در رابطه با آن برگزار می نماید. رییس سازمان هواشناسی، هیدرولوژی میانمار در بخش دیگری به فعالیت ۵۰ ایستگاه هواشناسی در این کشور اشاره نمود و اظهار داشت: این ایستگاه های اطلاعات جوی را پایش می کنند. چاو در ادامه اضافه کرد: تلاش نموده ایم تا هشدارهای بموقع را برای جامعه خصوصاً جوامع لطمه پذیر و تحت تأثیر کارهای توفان ارائه نماییم. وی اشاره کرد: اطلاع رسانی ها بیش از طریق رسانه ها نظیر اخبار شبکه های تلویزیونی و ارائه مقالات به روزنامه ها به انجام می رسد. رییس سازمان هواشناسی، هیدرولوژی میانمار افزود: هواشناسی میانمار دوره های آموزشی مختلفی را برای آگاه سازی جامعه درباب توفان ها و اطلاعات مورد نیاز آنها برگزار کرده است. همین طور مانورهای سالانه برای آمادگی در مقابل این شرایط برگزار شده است. گفتنی است؛ از روز گذشته اولین کنفرانس بین المللی توفان های گرمسیری اقیانوس هند همزمان با پنجاهمین سالگرد تشکیل پنل توفان های گرمسیری سازمان جهانی هواشناسی در پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو کشور شروع به کار کرد. این کنفرانس با حضور شماری از مسئولان داخلی و خارجی و پژوهشگران حوزه هواشناسی با همکاری سازمان هواشناسی کشور، پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو و سازمان جهانی هواشناسی برگزار شده است. بنا بر اعلام پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو در بخش بین الملل این کنفرانس سخنرانانی از کشورهای چین، میانمار، فیلیپین، هند، مالزی و عمان حضور دارند.

1402/07/18
11:56:47
5.0 / ۵
340
تگهای خبر: مسیر , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است