گزارش گل اركیده؛

مطالبات مردم استان سمنان از مجلس

مطالبات مردم استان سمنان از مجلس

گل ارکیده: توجه به مسایل زیست محیطی به ویژه کاهش آلاینده های هوا و مطالبی مانند ذخایر آب، شاهوار و تخریب منابع طبیعی از مهم ترین مطالبات مردم استان سمنان در آستانه انتخابات است.



خبرگزاری مهر، گروه استانها - محمد حسین عابدی: در آستانه انتخابات سرنوشت ساز یازدهم اسفند مطالبات مردم در بخش های مختلف از نمایندگان جدید استان سمنان، اینروزها نقل محافل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و به ویژه رسانه ای است. مردم توقع دارند که نمایندگان آنها در مجلس توجه ویژه ای به معیشت، سرمایه گذاری، اشتغال، آب، توسعه و حفظ محیط زیست داشته باشند.
در سلسله گزارش های در رابطه با انتخابات به دسته بندی این موضوعات پرداخته و مطالبات مردم استان را در بخش های مختلف بیان می نماییم در این گزارش به سراغ ضرورت حفظ محیط زیست و منابع استان سمنان می پردازیم.
قبل از هر چیز باید گفت سمنان استان متفاوتی به لحاظ ملاحظات زیست محیطی است چونکه این استان اولاً بالاترین نرخ باسوادی و دانشجویان را در کشور دارد و در وهله دوم نسبت فعالان زیست محیطی و سازمان های مردم نهاد فعال در این عرصه به جمعیت استان سمنان نسبتی قابل توجه و شاید یگانه در کشور باشد اما مشکل اینجا است که بیشتر مسائل همچون محیط زیست در استان سمنان با سیاست زدگی عجین شده در صورتیکه این نقطه مقابل خواست و اراده مردم به حساب می آید مردمی که نگران آینده سرزمینی هستند که در آن مقرر است زندگی کنند فارغ از این که چه کسانی در دستگاه های دولتی و نهادهای قضائی و انتظامی و … بر سر کار هستند.
جایگاه محیط زیست بین مردم استان سمنان
یک کارشناس حوزه اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه مساله محیط زیست همیشه در زمره پنج اولویت اصلی مردم استان سمنان در کنار آب اشتغال اقتصاد و توسعه است، اظهار داشت: این پدیده شاید در کمتر استانی از کشور با این حجم و وسعت دیده شود.
محسن مظفری که دانش آموخته جامعه شناسی است، ضمن بیان این که سمنان استانی است که در آن موضع گیری های واضح و روشن زیست محیطی از طرف کاندیداهای انتخابات سرنوشت ساز است، بیان کرد: شاید در کمتر استانی شاهد این وضعیت باشیم اما حساسیت های محیط زیستی در استان سمنان بسیار اهمیت دارد.
وی با اشاره به اینکه قسمتی از این امر به زیست بوم مردم استان سمنان باز می گردد و بخش دیگر به فرهنگ مردم این دیار، اضافه کرد: مردم کویری شاهد رشد سخت گیاه از زمین هستند و به خوبی می دانند که زندگی دشوار به چه مدلول است در نتیجه بیشتر قدر داشته های خدا دادی خودشان را می دانند و شاید این امر ریشه در فرهنگ مردم استان داشته باشد و به همین جهت حساسیت های محیط زیستی در استان بالاتر است.

آلاینده های هوا
اشاره این کارشناس به مسائل مهم زیست محیطی است که در سالهای اخیر در استان سمنان پدید آمده و مردم را کلافه کرده است بطورمثال می توان گفت موضع گیری صریح در قبال مسئله تخریب کوهستان شاهوار بین دو نامزد حدودا برابر می تواند سرنوشت ساز باشد.
یک فعال و کنشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار مهر ضمن بیان این که ملاحظات زیست محیطی همیشه جزئی از اولویت های مردم استان سمنان بوده می گوید: از شروع پاییز امسال تا حالا ۵۰ درصد رزها شاهد کاهش کیفیت هوای نقاط صنعتی استان به ویژه در گرمسار و سمنان بودیم و این مساله مردم را کلافه کرده است.
محمد حسین همتیان ضمن اشاره به این که مازوت سوزی و استفاده از فیلترهای تصفیه کننده آلاینده ها از طرف واحدهای صنعتی به بهانه هزینه های گزاف تلاطم دلار و همین طور تحریم ها سبب تشدید آلودگی هوا در سمنان شده است گفت مسئولان دولتی به بهانه پشتیبانی از تولید عزم جدی در برخورد با این مسئله ندارند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه برخی واحدهای صنعتی استان سمنان هم این مساله را می دانند که دولت نسبت به تعطیلی واحدهای صنعتی حساس است اضافه کرد: عمده این واحدهای صنعتی بدنبال تهیه فیلترهای تصفیه هوا نیستند چونکه می دانند نهایت برخوردی که به آنها صورت می گیرد تذکر است کارخانه ای به علت آلایندگی تعطیل نخواهد شد.
مردم انتظار اقدام دارند
این فعال اجتماعی ادامه می دهد وضعیت فعلی تا جایی پیش رفته که روزهای متمادی فلزات سنگین و گازهای سمی به داخل ریه شهروندان غرب استان سمنان وارد شده و کارشناسان عقیده دارند که این آلایندگی ها می تواند بیماری های فراوانی را سبب شود که به ویژه گریبانگیر بچه ها و کودکان خواهد شد.
همتیان با اشاره به اینکه مردم سمنان انتظار دارند که نامزدهای انتخاباتی برنامه عملی خودرا برای تشدید نظارت های زیست محیطی بیان کنند اظهار داشت: برای مردم بسیار اهمیت دارد که حفظ جان و سلامتشان مورد تاکید نمایندگان مجلس باشد
وی اضافه کرد: ما در مجلس آتی نیازمند نمایندگانی هستیم که یک دفعه برای همیشه موضوع آلودگی هوا و الزام واحدهای صنعتی به استفاده از فیلترهای تصفیه کننده و اقدامات جلوگیری از آلودگی هوا را بصورت جدی و نه فقط گفتاری مورد پیگیری قرار دهند در نتیجه برای مردم مهمست که نمایندگان آنها چه موضعی در قبال زیست محیطی اتخاذ خواهند کرد.
شاهوار نگرانی مردم استان سمنان
موضوع بعدی که نگرانی مردم استان سمنان را در قبال حفظ محیط زیست و منابع آبی به دنبال داشته بحث شاهوار است این قله بلندترین کوهستان البرز شرقی و تامین کننده منابع آبی شهرستان شاهرود و دشت بسطام است منطقه ای که خاستگاه مهم تولید کشاورزی و محصولات باغی به شمار می آید و در نتیجه آب با حیات این مردم گره خورده است.
بیش از یک دهه قبل معدن بوکسیت در شاهوار نسبت به پاک تراشی و تخریب منابع طبیعی مبادرت ورزیده است و در نتیجه ائمه جمعه، فعالان زیست محیطی سازمان های مردم نهاد آحاد مردم مسئولان، نمایندگان مجلس حتی کسبه هنرمندان و ورزشکاران و اعضای شوراهای اسلامی شهرهای شهرستان شاهرود در کنار تشکل های صنفی و مردمی خواهان توقف تخریب ها در این کوهستان آبساز شدند.
در نهایت ایستادگی مردم استان سمنان به تعطیلی معدن بوسیله فرمانداری و شورای تامین شهرستان شاهرود انجامید اما بیم آن می رود که این معدن باردیگر بازگشایی شود. حجت الاسلام مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان سمنان در دیدار با معاون اجرائی رییس جمهور که برای تدوین طرح های سفر دوم هیئت دولت به استان سمنان سفر کرده بود بر ضرورت رفع دغدغه مردم استان سمنان نسبت به تخریب شاهوار اصرار کرد تا نشان دهد این مساله برای استان اهمیت ویژه ای دارد.

الماس مردم استان سمنان
محمد درویش معاون اسبق سازمان محیط زیست و از کارشناسان به نام محیط زیست کشور شاهوار را به الماس شهرستان شاهرود توصیف می کند که در ازای یک شکلات از مردم دریغ شده است یک فعال اجتماعی و مدنی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مهر می گوید: نمایندگان استان سمنان نسبت به تخریب شاهوار باید موضع خودشان را مشخص کنند تا بتوانند از مردم رأی بگیرند و این نشان دهنده میزان نگرانی مردم نسبت به شاهوار این کانون آبساز و حیات بخش است.
فرشته حسنی با اشاره به اینکه شاهوار برای مردم یک کوهستان نیست بلکه یک کانون حیات بخش است، ابراز کرد: مردم استان سمنان نسبت به شاهوار بواسطه اهمیتی که در تامین آب دشت بسطام و شهرستان شاهرود دارد، حساس هستند و انتظار دارند که نماینده بعدی آنها اگر نماینده فعلی ابقاء شود یا شخص دیگری به این کرسی تکیه بزند در راه مطالبه مردم گام بردارد.
دولت در ماه های اخیر با اجرای طرح انتقال قوچ و میش از تپال به توران باوجود مخالفت های مردم، رسانه ها، کنشگران محیط زیست و سازمان های مردم نهاد، نشان داده که خیلی هم به خواست مردم توجه ندارد آن هم درست در زمانی که در آستانه انتخابات هستیم و ایجاد رضایت مندی برای مشارکت بالا در انتخابات، یکی از مهم ترین سفارش های رهبر معظم انقلاب اسلامی است و پس مردم نگران هستند که چنین رویدادهایی در قبال شاهوار هم رقم بخورد.
توران و طرود در آستانه دست اندازی
انتقال قوچ و میش ها به توران از تپال نگرانی هایی را در میان آحاد جامعه پدید آورده که توران شاهرود در آینده نزدیک به یک شکارگاه بدل شود که میزبان خیل عظیم تفنگ به دستان باشد در نتیجه مردم توقع دارند که نمایندگان بعدی مجلس دست کم به تصویب قوانینی مبادرت ورزند که نتوان هر روز با تصمیمات خلق الساعه در محیط زیست دست کاری کرد.
نگرانی اخیر مردم شاهرود دست اندازی به اراضی جاده طرود و معدن کاوی است الهیار سنگی فعال محیط زیست عقیده دارد که تپه های مریخی پاه جام در جاده طرود در جنوب استان سمنان و شهرستان شاهرود از با اهمیت ترین نقاط زمین شناسی است که می تواند سالانه میزبان صدها دانشمند و زمین شناس و … باشد اما بیم آن می رود که این مناطق برای معدن کاوی واگذار شود و مردم نگران تخریب این منطقه مهم هستند که مشابه آن در کشور کمتر دیده می شود.
دغدغه های زیست محیطی آنقدر وسیع هستند که در یک گزارش نمی گنجد و ما هم سعی کردیم که بطور خلاصه تنها تیتر وار به این مسائل اشاره نماییم وگرنه پاک تراشی معادن در عباس آباد، رها شدن هرزآب های صنعتی در سرخه و گرمسار و آرادان در کویر و آلودگی خاک، فرو نشست زمین، قطع درختان گوناگون در راه دامغان- شمال و ده ها مورد دیگر همچون دیگر نگرانی های مردم استان سمنان در حوزه محیط زیست و منابع طبیعی است که در آینده باز هم به این موضوعات خواهیم پرداخت.

1402/11/27
16:39:55
5.0 / ۵
384
تگهای خبر: آب , آلاینده , آلودگی , باغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است