مدیركل هواشناسی استان اصفهان:
اصفهان در نوروز ۱۴۰۳ بارانی است
به گزارش گل ارکیده، مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اظهار داشت: بارش های خوبی را از ۲۸ اسفندماه تا هفتم فروردین ۱۴۰۳ در استان اصفهان خواهیم داشت.
به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، حمیدرضا خورشیدی بامداد چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه وضعیت بارشی استان در سال آبی جاری نسبت به سال قبل و دوره بلندمدت مشابه کمتر از نرمال بوده است، عنوان کرد: میانگین وزنی بارش استان از آغاز سال آبی (یکم مهر ماه) تا ۲۲ اسفندماه ۱۰۷ میلیمتر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۷ درصد و دوره دراز مدت ۳۶ درصد کاسته شده است.
کاهش ۴۵ درصدی بارش ها در سرچشمه های زاینده رود
وی ضمن اشاره به این که بیشترین کاهش بارندگی در مناطق غرب و جنوب استان بوده است اما در مناطق شمالی استان افزایش بارندگی را شاهد می باشیم، اظهار داشت: میانگین بارندگی در کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه آبریز زاینده رود از آغاز سال آبی تابحال به ۷۰۱ میلیمتر رسیده است که نسبت به مدت مشابه ۳۲ درصد و در مقایسه با دوره دراز مدت ۴۵ درصد کاهش نشان داده است.
۲۸ اسفند تا ۷ فروردین اوج فعالیت سامانه های بارشی در اصفهان
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد: با این حال، از ۲۸ اسفند ماه یک سامانه بارشی وارد استان خواهد شد که تا یکم فروردین بارش های خوبی را در سطح استان و سرچشمه های آبی حوضه زاینده رود به همراه خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه بارش ها طی این بازه به شکل باران خواهد بود، اضافه کرد: فروردین ماه گذر سامانه های ناپایدار با ماهیت بارش های همرفتی و همراه با رعد و برق را انتظار داریم.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان افزود: از ۲۸ اسفند تا هفتم فروردین که اوج فعالیت سامانه های بارشی در استان خواهد بود، بارش های بسیار مطلوبی بخصوص در غرب اصفهان پیشبینی می شود به صورتی که بارش های فراتر از نرمال باران را در این مناطق انتظار داریم؛ همینطور احتمال بارش برف از هفته دوم فروردین در مناطق سردسیر استان دور از انتظار نیست.
خورشیدی ضمن اشاره به این که طی این بازه رگبار باران و بارش برف مناطق سردسیر و وقوع تندبادهای لحظه ای مورد انتظار است، اظهار داشت: بارش های فراتر از نرمال به صورت عمده مناطق غرب و جنوب استان را در بر می گیرد و وزش باد و خیزش گردوغبار را در نیمه شرقی و جنوبی اصفهان خواهیم داشت.
وی افزود: احتمال آبگرفتگی معابر، اختلال در تردد جاده ای، شکل گیری روان آب بخصوص در نیمه غربی و جنوبی به واسطه بارش برف و کاهش دید در گرنه ها و مناطق مرتفع اختلال در محورهای مواصلاتی استان اصفهان با استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.
تندباد و گردوخاک در مناطق شرق اصفهان
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان اضافه کرد: همینطور بر اثر وقوع تندبادهای احتمالی و خیزش گردوخاک در محورهای مواصلاتی شرق استان با استانهای سمنان یزد احتمال کاهش شعاع دید و اختلال در تردد جاده ای دور از انتظار نیست.
خورشیدی با اشاره به اینکه از ۱۳ تا ۱۹ فرودین بارش ها در استان در حد نرمال و در بازه ۲۰ تا ۲۶ فروردین نرمال پیشبینی می شود، خاطرنشان کرد: فروردین ماه دما در نیمه غربی استان نرمال و فراتر از نرمال خواهد بود و بنابراین بارندگی ها به صورت عمده به شکل باران خواهد بود.
نوسانات دمایی شدید در فروردین نخواهیم داشت
وی تصریح کرد: در مجموع طی فروردین و بخصوص هفته های پایانی فروردین نوسانات دمایی نخواهیم داشت و دما در اولین ماه بهار ۱۴۰۳ در حد نرمال خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان درمورد وضعیت بارشی سال آبی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: بدون شک وضعیت بارشی استان و سرچشمه های آبی حوضه زاینده رود در سال آبی کنونی در حد نرمال خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه این استان همچنان درگیر خشکسالی شدید می باشد، عنوان کرد: باید توجه داشت که بارش های اخیر برای کوتاه مدت تنش آبی استان را کم می کند اما با عنایت به این که طی سالیان گذشته خشکسالی تجمعی داشتیم شدت این پدیده در بازه یکساله تا بهمن ماه ۱۴۰۲ حدود ۹۹ درصد مساحت استان و در یک دوره ۱۰ ساله منتهی به بهمن ماه ۹۸ درصد مساحت آنرا در برگرفته است.
اصفهان درگیر خشکسالی هیدرولوژی، اقتصادی و اجتماعی است
خورشیدی تصریح کرد: خشکسالی و استمرار آن در استان اصفهان از نوع هیدرولوژی، اقتصادی و اجتماعی است که بدترین نوع خشکسالی است که تبعات اجتماعی و اقتصادی آن در بلندمدت مشهود است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه وقوع بلایای طبیعی اجتناب ناپذیر و غیر امکان دارد، عنوان کرد: اما این امکان وجود دارد که خسارت را کاهش دهیم.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری در امر پیش گیری از بلایای طبیعی بین پنج تا ۱۰ برابر از خسارت جلوگیری می کند، افزود: هواشناسی در زمینه های مختلف همچون امور روزمره و مسائل نظامی، امنیت اجتماعی و غذایی، بهداشت عمومی، مدیریت منابع آب، حفظ محیط زیست و سایر مسائل به کار می آید.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان ضمن اشاره به این که تغییرات اقلیمی در سال ۲۰۲۳ بسیار قابل توجه بود به صورتی که سبب بی نظمی های زیادی در الگوهای جوی شده است، اظهار داشت: خروجی مدلهای پیشبینی بشدت درحال تغییر هستند و ثبات ندارند.
وضعیت دمایی در سال ۲۰۲۳ غیرعادی بود
خورشیدی با اشاره به اینکه دما در سال ۲۰۲۳ بیشترین آنرمالی abnormal (شرایط غیرعادی) داشته و رو به افزایش است، تصریح کرد: آنرمالی پاییز سال جاری شرایط حدی در خاورمیانه ایجاد کرد و کشور و استان ما هم از این شرایط مستثنی نبود به صورتی که در هر سه ماه پاییز افزایش دما را شاهد بودیم.
وی ضمن اشاره به این که فعالیت سامانه های جوی در پاییز سالجاری در خاورمیانه، ایران و اصفهان بسیار کاسته شده بود، اظهار داشت: زمستان الگوهای جوی تغییر پیدا کرد و شرایط برای ناپایداری ها مهیا شد و وضعیت بارش ها به شرایط نرمال (عادی) حرکت کرد.
منبع: golorkideh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب