شروع اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آنفلوآنزای پرندگان در حیات وحش

شروع اقدامات پیشگیرانه برای کنترل آنفلوآنزای پرندگان در حیات وحش

به گزارش گل ارکیده، رئیس گروه بیماری های حیات وحش اظهار داشت: برای پیشگیری از گسترش احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش، تمامی اقدامات لازم در حال انجام می باشد.



به گزارش گل ارکیده به نقل از مهر، آنفلوآنزای پرندگان یکی از مهم ترین بیماری های ویروسی در پرندگان است که تأثیرات گسترده ای بر جمعیت پرندگان وحشی و اهلی، همینطور بر سلامت عمومی و اقتصاد کشاورزی دارد. این بیماری معمولا در فصول سرد سال و به علت مهاجرت پرندگان وحشی به مناطق گرم تر، همچون شمال کشور، شایع تر می شود.
با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص شمال ایران و وجود تالاب ها و زیستگاه های مهم پرندگان مهاجر، این منطقه به یکی از کانون های اصلی بررسی و مدیریت شیوع این بیماری تبدیل گشته است. اهمیت پایش و کنترل آنفلوآنزای پرندگان در این مناطق نه فقط جهت حفظ تنوع زیستی، بلکه برای پیشگیری از انتقال احتمالی به انسان ها و پیشگیری از خسارات اقتصادی، حیاتی می باشد.
سیامک مسعودی رئیس گروه بیماری های حیات وحش در مورد آنفلوآنزای پرندگان اعلام نمود: هر سال با آغاز مهاجرت پرندگان آبزی و کنار آبزی به کشور (اواخر شهریورماه)، بر مبنای دستورالعمل مربوطه نسبت به تشدید پایش ها، افزایش بازدید و رصد مستمر پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی توسط محیط بانان و کارشناسان محیط طبیعی در تالاب ها و نواحی ساحلی در شمال کشور اقدام می شود. تابحال امسال بنا بر اعلام سازمان دامپزشکی، در پرندگان حیات وحش در شمال کشور آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گزارش نشده است.
وی اظهار نمود: برای پیشگیری از گسترش احتمالی آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حیات وحش، تمامی اقدامات لازم طبق دستورالعمل های مربوطه و مصوبات ستاد مرکزی کنترل آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در حال انجام می باشد. این اقدامات با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور و بر مبنای برنامه های مصوب، به منظور مدیریت و کنترل شیوع این بیماری در زیستگاه های حیات وحش اجرا می شود.

رئیس گروه بیماری های حیات وحش اظهار داشت: پایش مستمر تمامی بخش های تالاب ها و آبگیرها در حال انجام می باشد. این کار با وجود سختی های فراوان متوقف نمی شود و حتی در شرایط سخت آب و هوایی و برودت هوا هم با دقت و رعایت اصول ایمنی توسط محیط بانان و نیروهای اجرایی صورت می گیرد. این پایش ها به علت اهمیت مبحث و پیشگیری از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان با حساسیت بسیار بالا صورت می گیرد. در صورت مشاهده هر مورد مشکوک یا حتی یک مورد تلفات پرندگان آبزی در حیات وحش، مبحث در اولین فرصت به دامپزشکی استان اطلاع رسانی شده و برای انجام بررسی ها و آزمایش های لازم اقدام می شود
وی از همکاری مستمر این سازمان با سازمان دامپزشکی کشور برای پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اطلاع داد و عنوان کرد: بازدیدهای مشترک از تالاب ها و مراکز تجمع پرندگان آبزی به شکل منظم صورت می گیرد تا شرایط زیستی و بهداشتی پرندگان رصد و مدیریت شود. در صورت وقوع بیماری، رعایت دقیق دستورالعمل ها و توجه ویژه به امنیت زیستی، موارد بهداشتی و قرنطینه ای اهمیت زیادی دارد. این اقدامات به منظور پیشگیری از گسترش بیماری و محافظت از زیستگاه های طبیعی و گونه های حیات وحش ضروری هستند. مسعودی در انتها اظهار داشت: همکاری میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان دامپزشکی نشان دهنده اهمیت کنترل بیماری های حیات وحش و تاثیر آن بر اکوسیستم های طبیعی است. این تعامل مشترک در کنار اجرای دستورالعمل های مرتبط، نقش بسزایی در مدیریت بحران های زیستی ایفا می کند.


منبع:

1403/10/10
10:50:20
5.0 / ۵
387
تگهای خبر: آب , ایمن , بهداشت , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه
گل ارکیده، زیبایی طبیعت در خانه شما

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است