مدیركل منابع طبیعی همدان هشدار داد:

همدان با چالش بروز سیل مواجه می گردد

همدان با چالش بروز سیل مواجه می گردد

گل اركیده: همدان - مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اخطار داد: اگر فرایند تغییر شرایط اقلیمی در این استان مدیریت نشود همدان با چالش سیل و رسوب مواجه می گردد.


به گزارش گل اركیده به نقل از ایرنا، اسفندیار خزائی روز چهارشنبه در بازدید مدیران ستادی و كارشناسان ارشد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری كشور از ایستگاه تحقیقاتی پژوهشی معرف زوجی گنبد همدان بیان كرد: میزان بارش سالانه همدان 330 میلیمتر است كه 50 درصد بارش ها در اردیبهشت رخ می دهد ازاین رو باید آن را مدیریت كرد.
وی تصریح كرد: اگر تغییر اقلیم در استان مدیریت نشود به صورت حتم سیل و رسوب می تواند مشكلاتی را برای مردم تولید كند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینكه شاخص فرسایش در جهان بسیار مورد توجه است، بیان كرد: بهترین و مستندترین محل برای ملاك قرار دادن و استخراج آمارهای مورد نیاز، استفاده از مكان های صحرایی و آزمایشگاهی نظیر حوزه معرف و زوجی گنبد است.
خزائی افزود: هنگام استفاده از فرایند شبیه سازی باید دقت بسیاری كرد تا شاهد عرضه آمار غلط و تولید مشكل نباشیم اما استناد به آمارهای به دست آمده از مكان های صحرایی و آزمایشگاهی بروز خطا در آمار و اطلاعات را كاهش داده است.
وی تصریح كرد: فرسایش طبیعی خاك سالانه 10 تن در هكتار است و اگر بیش از این باشد با فرسایش تشدید شونده مواجه هستیم.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان كرد: حفاطت خاك بسیار مهمتر از حفط آب است چراكه اولویت قرار گرفتن حفاظ خاك، حفظ آب را هم به همراه دارد.
خزائی اظهار داشت: با عنایت به وضعیت زیرساخت های منابع طبیعی و آبخیزداری، اعتبارات دریافت شده و تفاهم نامه منعقد شده با استاندارد این سازمان در وضعیت منسجم و مناسبی قرار دارد.
وی اضافه كرد: می طلبد طرح های شاخص و در دست اجرای منابع طبیعی این استان در محل ایستگاه گنبد را به دیگر سازمان ها معرفی شود.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینكه این سازمان چهره خشنی ندارد اضافه كرد: حتی در رویكرد جدید یگان حفاظت، فرهنگسازی در اولویت نخست قرار دارد.
خزائی تصریح كرد: استان همدان بر روی 2 رویشگاه زاگرس و ایران تورانی قرار گرفته است كه تیپ ها و گونه های مختلف و منحصر به فردی دارد.
وی وجود این گونه ها را برای حفاظت از خاك مهم دانست و اظهار داشت: جنگل های بلوط زاگرس در شهرستان های نهاوند و تویسركان یك ذخیرگاه ژنتیكی هستند.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان كرد: یك درصد مراتع كشور در همدان قرار دارد در صورتی كه سه درصد تولید علوفه و چهار درصد تولید غذای كشور متعلق به این استان است.
خزائی افزود: عرصه های تحت مدیریت منابع طبیعی همدان 905 هزار هكتار است كه 802 هكتار آن مرتع است و همدان بعنوان یك استان مرتعی در كشور شناخته می گردد.
وی افزود: همینطور مساحت جنگل های طبیعی، اراضی و ذخیره گاه های جنگلی این استان حدود 42 هزار هكتار ثبت شده است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان كرد: پنج هزار هكتار از عرصه های طبیعی همدان بواسطه برداشت بی رویه آب دچار پدیده بیابانی شده كه مطالعات علمی برای پیشگیری در 15 هزار هكتار انجام و طرح هایی اجرا شده است.
خزائی تغییرات آب و هوایی، بیابانی شدن و كاهش آب های شیرین را از چالش های مهم كشور دانست و تصریح كرد: در صورت بی توجهی به چالش های یاد شده نمی توان از این مشكلات عبور كرد.
وی افزود: با عنایت به اخطار درباره تغییرات اقلیمی و بیابانی شدن مراتع، رویكرد سازمان به سمتی هدایت شد كه با كمك سمن ها و با مشاركت مردم پوشش گیاهی در بالا دست افزایش یابد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینكه آب و هوا برگرفته از وضعیت اقلیمی منتهی الیه كوهستان اضافه كرد: اراضی بالا دست وضعیت آب و هوا را برای ما مشخص می كند و در تغییرات آب و هوا و رژیم بارشی تاثیر بسزایی دارند.
خزائی توضیح داد: خیلی از فعالیت های صورت گرفته در عرصه های منابع طبیعی اطلاع رسانی نشده است ازاین رو رویكرد اصلی ما شناساندن مراكز معرف زوجی و فعالیت های صورت گرفته در این مراكز به مردم است.
وی تصریح كرد: ایستگاه معرف - زوجی روستای گنبد همدان یكی از مراكز موفق معاونت آبخیزداری در كشور به حساب می آید.
حوزه معرف زوجی همدان با مساحتی حدود 445 هكتار دارای سه زیر حوزه است.
7526/2090


1397/07/05
21:22:14
5.0 / ۵
4509
تگهای خبر: آب , اقلیم , جنگل , هوا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است