دوباره بی زباله افتتاح شد
به گزارش گل اركیده مدیركل دفتر مشاركت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست از اجرای برنامه ۱۲۰ روزه «دوباره بی زباله» اطلاع داد.
ژیلا آقایی در گفتگو با ایسنا، با این توضیح كه برنامه ۱۲۰ روزه «دوباره بی زباله» با همكاری ومشاركت ادارات كل محیط زیست استان ها، از آغاز اسفندماه شروع شده است، اظهار داشت: این برنامه تا ۱۵ خرداد - كه هفته محیط زیست است - ادامه خواهد داشت. در انتها این برنامه ۱۲۰ روزه، جشنواره دستاوردها به منظور مستندسازی تجربیات موفق و تقدیر از فعالان این طرح برگزار می گردد.
وی با اشاره به اینكه در سال ۹۷ دو برنامه ۱۰۰ روزه «بی زباله» و «آب و تالاب» توسط معاونت آموزش و پژوهش سازمان محیط زیست و ادارات كل استان ها انجام شد، اظهاركرد: مدتی پیش پایش این دو برنامه توسط همكاران ستادی و استانی انجام و با خرد جمعی تصمیم گرفته شد كه برای دومین بار برنامه بی زباله در كشور اجرایی شود ازاین رو این دفعه برنامه «دوباره بی زباله» تدوین و به ادارات كل استان ها ابلاغ گردید.
مدیركل دفتر مشاركت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد گروه های فعال در برنامه دوباره بی زباله اظهار داشت: سازمان های مردم نهاد ركن مهم اجرای برنامه های مشاركت جویانه سازمان حفاظت محیط زیست هستند و در برنامه دوباره بی زباله هم از این پتانسیل استفاده خواهیم كرد. بخشی از برنامه ها هم در جهت آموزش دانش آموزان و جلب مشاركت جامعه دانش آموزی در مدارس دنبال می شود همینطور در كتابخانه های استان ها و ادارات محیط زیست برنامه كتابخوانی را داریم كه ضمن ترویج كتابخوانی از نویسنده هایی كه در حوزه زباله و پسماند كار كرده اند دعوت و قدردانی می شود.
آقایی با اشاره به محورهای جدیدی كه در طرح «دوباره بی زباله» مدنظراست، اظهاركرد: در طرح دوم برنامه بی زباله، تلاش كردیم برنامه آموزشی برای تور لیدرها مخصوصاً آنهایی كه در حوزه طبیعت گردی كار می كنند و معمولاً دوره محیط زیستی می بینند را مدنظر قراردهیم تا بتوانیم برنامه های خودمان را به این گروه ها معرفی و تورلیدرها را با خودمان همراه نماییم.
وی افزود: در چارچوب طرح دوباره بی زباله، رویدادهای در رابطه با ایام نوروز مثل پاكسازی و برگزاری جشنواره های محلی برگزار می شود البته تلاش می شود كه از ظرفیت های متفاوت استان ها استفاده گردد. برای همین هم امسال دست استان ها در روش اجرای طرح دوباره بی زباله و برگزاری رویدادها باز گذاشته شده است تا با عنایت به تجربیات سال قبل به منظور فرهنگسازی در حوزه زباله و پسماند عمل كنند.
به گفته مدیركل دفتر مشاركتهای مردمی سازمان محیط زیست، پایگاه های نوروزی محیط زیست در مبادی شهرها مستقر خواهند بودتا ضمن ارائه بروشورهای تولید شده در حوزه محیط زیست بخصوص پسماند به مردم به گفتگو و آموزش چهره به چهره اقدام نمایند. همینطور مجموعه ای از اینفوگرافی ها و موشن گرافی ها تولید شده هم از راه این پایگاه ها یا از راه فضای مجازی عرضه خواهد شد.
مدیركل دفتر مشاركت های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در انتها با تاكید بر لزوم پایش برنامه دوباره بی زباله طی سه مرحله خاطرنشان كرد: در بازه ۱۲۰ روزه اجرای طرح دوباره بی زباله، هر ۴۰ روز یك مرتبه روند اجرای طرح، از راه گزارش گیری از ادارات كل استانی پایش می شود تا نقاط ضعف و بازخوردها را بررسی نماییم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب