آخرین خبر از حاملگی یوزپلنگ پارك پردیسان

آخرین خبر از حاملگی یوزپلنگ پارك پردیسان

گل اركیده: معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست از انجام لقاح مصنوعی برای دلبر (ماده یوز نگهداری شده در پارك پردیسان) آگاهی داد و اظهار داشت: تا ۶۰ روز آینده نتیجه لقاح مشخص می شود.



به گزارش گل اركیده به نقل از ایسنا، حمید ظهرابی در نشست خبری به مناسبت روز جهانی زمین كه امروز (2 اردیبهشت) در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شد در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد روند تكثیر در اسارت یوزپلنگ آسیایی اظهار داشت: اولویت اول سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت از زیستگاه های یوز و حفاظت از یوز در زیستگاه ها است.

وی افزود: برنامه ریزی معاونت محیط زیست طبیعی برای سال ۹۸ این است كه از كلیه ظرفیت های ملی، استانی و بین المللی را به سمت حفاظت از زیستگاه یوز هدایت و امكانات و نیروها را به منظور پایش زیستگاه ها تقویت نماییم.

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه كرد: علاوه بر تقویت حفاظت و پایش زیستگاه های طبیعی یوز، فعالیت های جانبی به منظور تكثیر در اسارت یوز را باز مورد توجه قرار داده ایم. افزون بر این مطالعات مربوط به مكان یابی ذخیره گاه یوز در كشور در حال انجام می باشد.

به گفته ظهرابی مركز تحقیقات بارورسازی یوزپلنگ با همكاری مشاوران بین المللی كار خودرا پیش می برد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سفر تعدادی از مشاوران بین المللی به ایران و بازدید از یوزه های نگهداری شده در پارك پردیسان اظهار داشت: در مقطعی دلبر (یوزپلنگ ماده نگهداری شده در پارك پردیسان) رفتارهایی داشت كه نشان می داد آماده جفت گیری است. فرصت جفت گیری طبیعی بوسیله كوشكی (یوزپلنگ نر نگهداری شده در پارك پردیسان) فراهم گردید اما احتمالاً به سبب سن بالای كوشكی، جفت گیری طبیعی اتفاق نیفتاد بدین سبب لقاح مصنوعی را در دستور كار قرار دادیم و لقاح مصنوعی را برای «دلبر» با استفاده از اسپرم یوز نر انجام دادیم كه حدود ۵۰ یا ۶۰ روز دیگر نتیجه آن مشخص خواهد شد.

وی در مورد شانس «دلبر» برای آبستن شدن بوسیله لقاح مصنوعی اظهاركرد: شانس بارورسازی یوز بوسیله لقاح مصنوعی در همه جای دنیا پایین است البته اگر تعداد یوزه های نر و ماده بالا باشد این شانس بیشتر می شود. با این وجود عملیات لقاح مصنوعی برای «دلبر» انجام شد و امیدواریم كه موفقیت آمیز باشد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست درباره وضعیت جسمانی «ایران» (یوز ماده نگهداری شده در پارك پردیسان) اظهار داشت: «ایران» یك ماده خوب است و سن پایینی دارد. رفتارهای جفت گیری را هم از خود نشان داده است.

ظهرابی درانتها نتایج بررسی ها در مورد تلفات حیات وحش در استان های گلستان و خراسان شمالی اظهار داشت: بررسی ها همچنان ادامه دارد اما تابحال مطالعات نشان داده كه تلفات حیات وحش در این مناطق بر اثر بیماری طاعون نشخوار كنندگان كوچك نبوده و هم اكنون مطالعات سم شناسی در حال انجام می باشد.




1398/02/02
22:28:03
5.0 / ۵
5011
تگهای خبر: آب , سفر , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است