رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران خبر داد
اقدام غیراصولی باغ وحش ارم، علت اصلی حادثه مرگ ماده ببر سفید
به گزارش گل ارکیده به دنبال اعلام خبر مرگ ماده ببر سفید باغ وحش ارم به نام «کوئین» و مطرح شدن فرضیه های مختلف درباره علت این اتفاق، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران اظهار داشت: طبق بررسی های انجام شده اقدام غیر اصولی و غیرکارشناسی باغ وحش ارم نسبت به قرار دادن ببر نر در مجاورت جایگاه استراحت ماده ببر سفید علت اصلی حادثه نزاع این دو ببر است که به مرگ «کوئین» منجر گردید.
به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، جمعه ( ۱۴ آذر ماه) خبر تلف شدن ماده ببر سفید باغ وحش ارم در ساعات اولیه همان روز و براثر نزاع با ببر نر رسانه ای شد. در گزارش باغ وحش ارم آمده بود که ببر نر روز یکشنبه (۹ آذرماه) بعد از شکستن و تخریب حصار مجاور محل نگهداری ببر ماده وارد محدوده نگهداری این حیوان شده و به نزاع با آن پرداخته بود. در این میان اقدام باغ وحش ارم برای جفت گیری ببر نر و ماده ببر سفید، وقوع خطای انسانی و درست بسته نشدن حصار میان دو جایگاه استراحت یا وجود اشکالات در حصار جایگاه ها از دیگر مواردی بود که بعنوان علل احتمالی وقوع این حادثه از جانب برخی کارشناسان عنوان شد.
محمد کرمی پس از گذشت ۹ روز از این اتفاق در گفت و گو با ایسنا، ضمن اشاره به اینکه علت مرگ با علت اتفاقی که منجر به مرگ ماده ببر سفید ارم شده است دو جنبه متفاوت دارد، توضیح داد: سازمان دامپزشکی باید برپایه بررسی ها و آزمایشات انجام شده علت مرگ ماده ببر سفید ارم را اعلام نماید اما هنوز نتیجه بررسی ها و علت مرگ این ببر ماده را اعلام نکرده است.
وی افزود: اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در زمینه شناسایی علت اتفاقی که منجربه به مرگ ماده ببر سفید ارم شد بررسی های اولیه ای را انجام داده و مشخص شده است که خطایی سهوی یا عمدی در این حوزه صورت گرفته است.
به گفته کرمی، خطایی که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شده است قرار دادن ببر نر در جایگاه استراحتی در مجاورت جایگاه استراحت ببر ماده بود که طبق اصول کارشناسی نباید صورت می گرفت.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران ضمن اشاره به اینکه تایید سهوی یا عمدی بودن خطایی که منجربه مرگ ماده ببر سفید ارم شده، موضوعی است که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نمی تواند درباره آن اظهار نظر کند، تصریح کرد: بررسی کارشناسی دلیل این اقدام باغ وحش ارم و صحت سنجی گفته این مجموعه که ببر نر با ضربه وارد کردن به درب کشویی جداکننده دو جایگاه استراحت ببر نر و ببر ماده موفق شده که میله و جوش نگهدارنده درب کشویی را خم کند و با پنجه یا دندان های خود درب کشویی را عقب بکشد و وارد جایگاه ببر ماده شود در حوزه توانایی های پلیس آگاهی است.
وی ضمن بیان اینکه ببر نر در سیکل جنسی قرار داشته و در چنین شرایطی بروز هرگونه رفتاری از آن ممکن بوده است، خاطرنشان کرد: ببر نر در هیچ شرایطی نباید در مجاورت ماده ببر سفید نگهداری می شد چونکه طبق تعهدات باغ وحش ارم هیچگونه تکثیر از ببر سفید نباید به دلیل مشکلات ژنتیکی صورت می گرفت. ازاین رو لازم بود ببر نر و ببر ماده در جایگاه های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری شوند.
کرمی در پاسخ به این پرسش ایسنا که آیا در گذشته ببر نر و ماده ببر سفید در جایگاه های استراحت جداگانه و با فاصله از یکدیگر نگهداری می شدند؟ تصریح کرد: بله، جایگاه این دو حیوان از یکدیگر فاصله داشته اما طبق صحبت ها و بررسی های انجام شده مشخص شده است که در شب حادثه حمله ببر نر به ببر ماده، پرسنل مجموعه ارم ببر نر را در جایگاه استراحتی قرار داده بودند که در مجاورت جایگاه استراحت ماده ببر سفید بود و این اقدام باغ وحش ارم غیراصولی، غیرکارشناسی و خطا بوده است.
وی افزود: ببر نر به هیچ عنوان چه در شرایطی که در سیکل جنسی قرار داشت و چه در مواقع دیگر نباید در جایگاه استراحتی مجاور ببر ماده قرار می گرفت و این خطای باغ وحش ارم علت اصلی اتفاقی است که منجربه حمله ببر نر به ماده ببر سفید این مجموعه شد اما دلیل این اقدام باغ وحش ارم هنوز مشخص و شناسایی نشده است.
کرمی ضمن بیان اینکه طی سالهای گذشته اداره حفاظت محیط زیست استان تهران نسبت به نصب دوربین در باغ وحش ارم به این مجموعه اخطار داده بود، اظهار نمود: سالهای گذشته باغ وحش ارم به علل مختلفی همچون نبود منابع مالی کافی نسبت به نصب دوربین اقدام نکرده بود اما حالا بار دیگر اخطاریه برای این مجموعه صادر کرده ایم تا در اسرع وقت نسبت به نصب دوربین اقدام نمایند.
رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش استان تهران در پاسخ به این پرسش ایسنا که اداره حفاظت محیط زیست استان تهران در صورت تکرار خطای باغ وحش ارم در نگهداری از حیوانات چه برخوردی با این مجموعه خواهد کرد، تصریح کرد: اگر باغ وحش ارم بار دیگر خطا یا اقدامی غیراصولی و غیرکارشناسی مرتکب شود، قطعا مسؤلان آنرا به علت عدم صلاحیت در نگهداری و مدیریت این مجموعه به مراجع قضایی معرفی خواهیم کرد.
وی همینطور ضمن اشاره به اینکه بررسی فرسودگی یا مستحکم نبودن جوش درب جایگاه ها، میله های نگهدارنده درب ها و... در حوزه وظایف اداره حفاظت محیط زیست نیست، اظهار داشت: مجموعه ارم یک واحد «HSE» (بهداشت، سلامت و محیط زیست) دارد که باید این گونه موارد مانند فرسودگی یا مستحکم نبودن تجهیزات و امکانات نگهداری حیوانات را بررسی و اعلام نماید تا مورد تعمیر یا تعویض قرار گیرند.
کرمی در ادامه خاطرنشان کرد: وظیفه کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست بررسی وضعیت نگهداری حیوانات، کم یا زیاد شدن تعداد آنها و بررسی وضعیت تغذیه گونه ها است اما وظیفه بررسی فرسودگی و استقامت تجهیزات نگهدارنده حیوانات مانند قفل درب و میله نگهدارنده درب کشویی جایگاه ها جزو وظایف خود باغ وحش است.
به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، این نخستین باری نیست که یک ببر در باغ وحش ارم تلف شده است. در سال ۸۹ و درپی پروژه احیای ببر مازندران که با وارد کردن ببرهای سیبری از روسیه آغاز شد، یک ببر نر بر اثر آنچه مبتلا شدن به بیماری مشمشه اعلام گردید در باغ وحش ارم تلف شد. در سال ۹۲ هم یک ببر بنگال در این مجموعه بر اثر خفگی در استخر محوطه باغ وحش ارم تلف شد.
منبع: golorkideh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب