نقش ساماندهی سگ های بدون صاحب در جلوگیری از بروز هاری انسانی

نقش ساماندهی سگ های بدون صاحب در جلوگیری از بروز هاری انسانی

گل ارکیده: مشاور معاونت محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با تکیه بر ضرورت ساماندهی سگ های بدون صاحب، بیان نمود: در این حوزه علیرغم تلاش همه دستگاه ها اما حدود ۳۰ سال است که درگیر هستیم ولی باید صدمه شناسی شود که چرا هنوز این معضل وجود دارد؟ بالغ بر ۸۰ درصد بروز حیوان گزیدگی از سگ های بدون صاحب است.


به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، دکتر مجید خرازیان مقدم در نشست خبری با خبرنگاران، به مناسبت روز جهانی بیماری های قابل انتقال بین انسان و حیوان، اظهار داشت: کشور ما با عنایت به شرایط جغرافیایی و آب و هوایی که دارد جزو ۲۰ کشور اول دنیا از نظر تنوع زیستی است. به صورت مثال در مورد مهره داران حدود ۱۳۰۰ گونه جانوری داریم و این نشان دهنده وسعت بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است البته عوامل تهدید بسیاری هم علیرغم این تنوع زیستی در کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: یکی از عوامل تهدید حیات وحش و حیوانات بیماری ها است اما نه تنها بیماری های زئونوز بلکه مبحث سایر بیماری ها هم مطرح است. حدود ۱۹ میلیون هکتار مناطق کشور تحت مدیریت سازمان محیط زیست است و به صورت کلی تنها متولی حیات وحش سازمان محیط زیست است درحالیکه تمام این عرصه به این وسعت تنها توسط کمتر از ۳۰۰۰ محیط بان حفاظت می شود. ما شهدای قابل توجهی هرسال تقدیم این مرز و بوم کرده ایم.
خرازیان مقدم، خاطرنشان کرد: مهم ترین مبحث در مورد بیماری های زئونوز تعاملات مشترک بین دستگاهی است. بیماری مانند هاری شاید برای ما که میزان ابتلای بالایی در حیات وحش ندارد در اولویت نباشد اما با عنایت به مرگ و میری که در انسان ها دارد ما هم وظیفه داریم اقدامات مقتضی را انجام دهیم. هاری در حیات وحش میزبانان گوناگونی دارد. در زمینه واکسن خوراکی درحیات وحش مطالعاتی صورت گرفته است اما کار به این سادگی نیست که بخواهیم گونه گوشت خوار را با واکسن خوراکی ایمن نماییم. مهم ترین مبحث در هاری بحث ساماندهی پسماندها و سگ های بلاصاحب است. در این حوزه علیرغم تلاش همه دستگاه ها اما حدود ۳۰ سال است که درگیر هستیم ولی باید صدمه شناسی شود که چرا هنوز این معضل وجود دارد؟ بالغ بر ۸۰ درصد بروز حیوان گزیدگی از سگ های بدون صاحب است.

به گزارش گل ارکیده به نقل از ایسنا، در بخش دیگر نشست دکتر سیامک مسعودی، رئیس گروه حیات وحش سازمان محیط زیست، اظهار داشت: موارد گوناگونی می تواند در انتقال بیماری از حیوان به انسان نقش داشته باشد، بعنوان مثال نگه داری گونه جانوری وحشی بعنوان حیوان خانگی یکی از مواردی است که بدون شک در انتقال این بیماری ها نقش موثری دارد.
او به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اشاره نمود و اضافه کرد: پرندگان مهاجر از شهریور تا اسفند در کشور ساکن می شوند و یکی از وظایف ما مراقبت از این بیماران است و هرگونه مورد مشکوک را به دامپزشکی گزارش می دهند. از طرفی امنیت واحدهای مرغداری و... هم مهم می باشد تا انتقال بیماری از پرنده اهلی و وحشی کنترل شود.
وی ادامه داد: دام های اهلی در مناطق مختلف با گونه های وحشی در تماس هستند که اگر این امر کنترل شود میتوان از انتقال بیماری ها جلوگیری کرد.




منبع:

1401/04/14
23:03:16
5.0 / ۵
353
تگهای خبر: آب , ایمن , حیوان خانگی , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است