محمد درویش:

محیط زیست در كشور ما جدی گرفته نشده است، شعارهایی كه محقق نشد

محیط زیست در كشور ما جدی گرفته نشده است، شعارهایی كه محقق نشد

گل اركیده: یزد ـ عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع با اشاره به اینكه شعارهای دولت در مورد محیط زیست محقق نشد، اظهار داشت: ملاحظات زیست محیطی در كشور ما ذبح شده است.



به گزارش گل اركیده به نقل از مهر، محمد درویش ظهر امروز در مراسم اختتامیه دانشگاه سبز در دانشگاه یزد تصریح كرد: دانشگاه سبز دانشگاهی است كه بتواند نشاط و شادی پایدار برای دانشجویان، اساتید و مردم تولید كند كه اگر اینگونه باشد، كسانی كه بر طبل محیط زیست هراسی می كوبند، در اقلیت قرار می گیرند.
وی با اشاره به اینكه سال ۹۶ سال خوبی برای محیط زیست ایران نبود، اضافه كرد: امیدوارم با عبرت گرفتن از رویدادهای سال ۹۶ تلاش نماییم كه سال ۹۷ سال بهتری برای محیط زیست باشد.
درویش در بخش دیگری از سخنان خود با عرضه تعریفی از دموكراسی بیان كرد: از نگاه دموكراسی، اگر بتوانیم برای مردم یك كشور فارغ از زبان، رنگ و دین و... فرصت های برابر تولید نماییم، به توسعه یافتگی رسیده ایم كه البته در فرهنگ ما از آن بعنوان یك واژه وارداتی یاد می گردد.
بیوكراسی و دموكراسی واژه های وارداتی نیست و ریشه در فرهنگ ایران دارد
وی ادامه داد: امروز اكولوژیست ها می گویند شاخص جامعه توسعه یافته دیگر این نیست كه برای مردم یك سرزمین، فرصت های برابر تولید شود بلكه از نگاه آنها، كشوری توسعه یافته است كه بتواند برای همه زیست مندان شرایط زیست مناسب فراهم كند.
عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع تصریح كرد: بیوكراسی یك واژه وارداتی نیست بلكه اگر نگاهی به اشعار فردوسی، وحشی بافقی و دیگر شعرا و عرفا داشته باشیم، می بینیم كه دموكراسی متعلق به فرهنگ ما است و اگر امروز بنا به ملاحظاتی از آن بعنوان یك واژه وارداتی یاد می شود، گناه ماست.
درویش خاطرنشان كرد: برای اولین بار بحث توسعه پایدار توسط اسكندر فیروز، فردی كه كلنگ سازمان محیط زیست در ایران را به زمین زد، عنوان شد حال چگونه است كه بحث توسعه پایدار یك مبحث وارداتی است و باور نداریم كه محیط زیست و محیط زیستی ها آمده اند تا شرایط زندگی مناسب برای انسان ها و همه موجودات زنده فراهم نمایند.
مسئولان برای تولید ۲۰۰ هزار شغل چشمان خویش را بر ملاحظات زیست محیطی بسته اند
وی ادامه داد: چطور امروز برای تولید ۲۰۰ هزار شغل، چشمان مسئولان بسته شده و اجازه داده شده كه ۷۲ سد روی ۱۴ رودخانه احداث شود و هزاران چاه غیرمجاز حفر شد و چگونه ۳۲۰ هزار هكتار زمین كشاورزی امروز به ۶۸۰ هكتار افزایش یافته است.
درویش با اشاره به تاریخچه ای از وضعیت دریاچه ارومیه خاطرنشان كرد: در طول ۲۵ هزار سال پیش هیچگاه چنین بلایی بر سر دریاچه ارومیه نیامده و برخی اظهاراتی كه عده ای بعنوان كارشناس مطرح می كنند، كذب محض است.
وی عنوان كرد: وضعیت دریاچه ارومیه اكنون به نحوی كه حتی گروه های پان تركیسم می گویند فارس ها به عمد این دریاچه را خشكانده اند تا به ما ضربه وارد كنند اما واقعیت این است كه در دریاچه ارومیه عمدی جز ناآگاهی و ذبح ملاحظات زیستی محیطی وجود نداشته است.
درویش همینطور به تشریح وضعیت استان خوزیستان و ثروت های این استان پرداخت و اضافه كرد: چگونه استانی كه ۳۳ درصد آب های سطحی را دارد، ۹۵ درصد مردم آن خواهان مهاجرت هستند و چرا استانی كه میزان افزایش تولد در آن ۴.۸ درصد بوده، میزان افزایش جمعیتش ۶۳ صدم درصد بوده است.
مدیركل قبلی دفتر آموزش و مشاركت های مردمی محیط زیست ادامه داد: خشكیدگی دریاچه بختگان و سونامی بیماری سالك هم مردم این منطقه را رنج می دهد و هزاران مشكل دیگر در دریاچه ها و جنگل ها و... وجود دارد و آیا اینها به خاطر این است كه ما در محیط زیست سخت گرفتیم؟
استقرار آب بر ترین صنایع در استان اصفهان با قلدری مسئولان
درویش خاطرنشان كرد: متاسفانه ما اجازه دادیم كه آب بر ترین صنایع در استانی نظیر اصفهان مستقر شود و گروهی مدیر قلدر كه فكر می كردند دارند به مردم خدمت می كنند، فولاد مباركه را در حالیكه ذوب آهن اصفهان هم فعال بود، در این استان مستقر و اصفهان را به یك قطب صنعتی تبدیل كردند.
وی تصریح كرد: اینها همه به این دلیل است كه ما محیط زیست را جدی نگرفته ایم وگرنه چه نیازی است كه در استانی نظیر یزد كه قنات و گاریز آن به معنای پول پایدار و صندوق ذخیره ارزی است یا با كهن زاد بوم های اصیل می تواند در دنیا حرف برای گفتن داشته باشد، گندله سازی تولید شود یا تولید ۴۰ درصد كاشی و سرامیك كشور، لاستیك و دیگر صنایع از افتخارات این استان باشد.
مدیركل قبلی دفتر آموزش و مشاركت های مردمی محیط زیست تصریح كرد: دانشگاه سبز باید یك خط سبز در چیدمان اجتماعی تولید كند و افرادی شجاع و سلحشور در آن فعالیت كنند كه نگران میز و مصلحت های خود نباشند و آنوقت است كه سال ۹۷ می تواند به مراتب سالی بهتر از سال ۹۶ در حوزه محیط زیست باشد.
وی تصریح كرد: محیط زیستی بودن را نباید به غرس كردن سالی یك نهال، یا جمع كردن زباله در ایام آخر هفته خلاصه كرد بلكه محیط زیستی بودن یعنی اینكه به جای حرف های قشنگ، كارهای قشنگ انجام دهیم نه اینكه شعار محور باشیم.
عملكرد متفاوت دولت در شعار و عمل محیط زیستی
درویش خاطرنشان كرد: دولت تدبیر و امید، شعارهای محیط زیستی بسیار داشت اما از جانب دیگر به استانداران اعلام نمود كه سختگیری ها را برداشته ایم و حال به سمت توسعه صنعتی بروید.
وی تصریح كرد: دانشگاه سبز باید با رفتار خود نشان دهد كه خودروهای شخصی باید محدود شوند نه اینكه در یك كشور ۸۰ میلیون نفری ۸۱.۵ میلیون لیتر بنزین مصرف شود.
درویش به تشریح وضعیت فاضلاب های صنعتی در رودخانه های بزرگ، آلودگی هوا و... پرداخت و خاطرنشان كرد: ثروتمندترین وزارتخانه عیار و شاخص هر كشور است و متاسفانه به مدد همین آلاینده ها، امروز وزارت بهداشت كشور ما با ۶۲ هزار میلیارد تومان بودجه، ثروتمندترین و آموزش و پرورش ما فقیرترین است كه این جای تامل دارد.
وی با اشاره به اینكه همكاران ما برای كسر اضافه حقوق و... بیانیه صادر می كنند اما تابحال هیچ بیانیه ای برای رود اروند نداده اند، اضافه كرد: مردم باید ببینن كسی كه دم از محیط زیست می دهد، انسان شاد و امیدواری است و مثل حرف هایش زندگی می كند.
درویش خاطرنشان كرد: اگر می خواهیم كشور را نجات دهیم، نیاز به استادان، دانشجویان و كنشگرانی داریم كه نگاهشان به مواهب طبیعی این سرزمین همانند نگاهی است كه به عزیزترین های خود نظیر فرزند، والدین و دینشان دارند.

1396/12/22
16:44:44
5.0 / ۵
4493
تگهای خبر: آب , جنگل , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است