رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی :

طبیعت ارث پدری نیست

طبیعت ارث پدری نیست

گل اركیده: تهران- رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به تاكیدات اسلام و مسیحیت بر حفاظت از طبیعت و محیط زیست، اظهار داشت: طبیعت، ارث پدری ما نیست، بلكه امانت فرزندانمان است و پیروان ادیان مختلف باید در حفظ آن كوشا باشند.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ابوذر ابراهیمی تركمان روز دوشنبه در آیین اختتامیه یازدهمین اجلاس گفتگوی مشترك اسلام و كلیسای ارتدكس روسیه با عنوان «ادیان و محیط زیست»، با تشریح دستاوردهای 10 دوره قبل این اجلاس كه در ایران و روسیه برگزار شده است، اظهار داشت: دو كشور بیش از 70 سال در قطع ارتباط و جدایی در زمان شوروی سابق به سر می بردند و در این مدت كلیسا و دین مسیحیت در شوروی و اسلام در ایران مظلوم واقع شده بود.
وی اضافه كرد: خوشبختانه با تحولات رخ داده در دو كشور و همینطور رایزنی های انجام گرفته، فرصت های مغتنمی برای برگزاری نشست ها و گفتگوهای حضوری و چهره به چهره رهبران و پیروان ادیان مختلف فراهم گردید كه امروز دور یازدهم آن را به آخر می رسانیم.
رییس شورای سیاست گذاری گفت وگوی ادیان و فرهنگ ها خاطرنشان كرد: بر مبنای نظر افلاطون، نزاع بشر در دنیا برای خیر قلیل است، وقتی محیط زیست را تخریب، آلوده یا نابود می نماییم، برای آیندگان خیر قلیل و در واقع جنگ و نزاع را انتقال می دهیم.
ابراهیمی تركمان اضافه كرد: در آموزه های اسلامی، دو راه برای شناخت خداوند وجود دارد كه یكی نفس انسان و دیگری طبیعت است.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن می فرماید؛ ما نشانه هایمان را در جان شما و در طبیعت و آفاق گذاشته ایم بر این اساس وقتی طبیعت را تخریب می نماییم و به محیط زیست صدمه می رسانیم، در واقع راه خداشناسی را تخریب كرده ایم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تصریح كرد: یكی از طریق های شناخت ما نسبت به خدا، دقت در محیط زیست و جانوران است، در واقع زمین، آسمان، جانداران و طبیعت و محیط زیست، از ابزار خداشناسی به حساب می آید.

**تخریب محیط زیست، انتقال جنگ به آیندگان است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاكید كرد: تخریب محیط زیست نه تنها انتقال جنگ به آیندگان است، بلكه راه خداشناسی را می بندد بنابراین هر گیاهی كه از بین برود و هر جانوری كه نسل آن منقرض شود، راه شناخت خدا را محدود می كند.
ابراهیمی تركمان خاطرنشان كرد: باید نگرش خویش را تغییر داده و بدانیم كه طبیعت، ارث پدری ما نیست؛ بلكه امانت فرزندان ما به حساب می آید از این رو با این دستیابی به این دیدگاه در حفظ طبیعت كوشا خواهیم بود.
وی با اشاره به اینكه هر دو دین اسلام و مسیحیت توجه جدی به مسأله حفظ محیط زیست دارند، اضافه كرد: در روایات اسلامی در مورد حقوق گیاهان و جانوارن سفارش و سفارش بسیاری شده است، موظف هستیم به این مسأله توجه جدی داشته باشیم و اگر اینگونه عمل نكنیم، زیان آن متوجه خود ما خواهد شد، در صورتی كه طبیعت به ما خیر می رساند، ما با آن مبارزه می نماییم و صدمه می رسانیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در بر پربار بودن گفت وگوهای دینی ایران و روسیه تاكید كرد و اظهار داشت: نتایج گفت وگوهای این دوره به دولت و سازمان محیط زیست جمهوری اسلامی ایران منتقل خواهد شد.

** انسانها ارزش های خدادادی را حفظ كنند
در ادامه این مراسم، فیوفان مترو پلیت قازان و تاتارستان هم با ابراز رضایت و خرسندی از برگزاری این دور از گفت وگوها كه به زعم وی در سطح بسیار عالی برگزار شد، اظهار داشت: ارزشمندی نتیجه برگزاری این گفت وگوها، شناخت از یكدیگر است.
نماینده پاتریارك كریل، اسقف اعظم تمام روسیه اضافه كرد: دنیای غرب ضد ایران مواضع بسیاری ظالمانه ای اتخاذ می كند و با مانع شدن تولید روابط گسترده ایران با دیگر كشورها، انسانیت را زیر پا می گذارد.

** واقعیت ایران با آنچه غرب می گوید متفاوت است
وی اظهار داشت: در مدت سه روزی كه در ایران حضور دارم، بسیار اندیشیدم و به این نتیجه رسیدم كه واقعیت ایران با آنچه از جانب غرب بیان می شود، بسیار متفاوت می باشد.
فیوفان مترو پلیت قازان و تاتارستان خاطرنشان كرد: ایران كشوری پیشرفته و دارای مردمی مهربان و محترم و باشخصیت است.
وی ادامه داد: همینطور غرب سوءتبلیغی در خصوص احترام نگذاشتن به جایگاه زنان در ایران و اسلام مطرح می كند؛ در صورتی كه شاهد حضور و مشاركت بانوان اندیشمند ایرانی در این دور از گفت وگوها هستیم كه نشان دهنده احترام بسیار ایران و اسلام به زنان است.
این شخصیت دینی ارتدكس تاكید كرد: محصول این گفت وگو، تولید چشم اندازی مناسب برای آینده است كه می توانیم بر مبنای این تجربیات، مسائل مربوط به اكولوژی و حتی موضوعات سنتی، دینی و فرهنگی خویش را حل نماییم.
وی تصریح كرد: این حق ماست كه حق انسان را از بین نبریم، جایگاه زن را حفظ نماییم، ارزش های خدادادی را حفظ نماییم و برای احقاق حقوق خود پافشاری و مبارزه نماییم.

** همه ظرفیت های بین المللی برای رفع چالش های تهدید طبیعت به كار گرفته شود
در ادامه این مراسم، بیانیه پایانی یازدهمین دور گفت وگوهای دینی ایران و روسیه، توسط حجت الاسلام محمدمهدی تسخیری، رییس مركز گفت وگوی ادیان و فرهنگ های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرائت شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: شركت كنندگان در این اجلاس بر حقوق برابر همه انسان ها از اقوام و پیروان ادیان مختلف جهت استفاده عادلانه از منابع طبیعی اذعان داشته و بر ضرورت پرهیز آنان از تصرف غیرعادلانه و مخرب طبیعت و مواهب آن تاكید كردند و هرگونه تخریب و یا استفاده نامناسب و بی رویه از آن را مخالف دستورات و آموزه های دینی می دانند.
اندیشمندان حاضر در این اجلاس، محیط زیست و طبیعت را بستر حیات بشری و زندگی شرافتمندانه او دانسته و حفظ حریم محیط زیست را در جهت رشد و تعالی بشر و تشكر از خداوند متعال بعنوان خالق طبیعت و انسان محسوب داشته و عنوان كردند: كسی كه به حفاظت از محیط زیست بی اعتناست و آن را تخریب می كند، رفتار وی نوعی نقص اخلاقی و رذیلت به حساب می آید.
طرفین تاكید كردند تا توسعه فناوری و اقتصادی كشورها باید در چارچوب حفاظت از محیط زیست صورت گیرد و تخریب محیط زیست به بهانه توسعه و پیشرفت كشورها را قابل قبول نمی دانند.
همچنین در این بیانیه تاكید شد: ادیان مختلف بر احترام و حفاظت از محیط زیست تاكید فراوان دارند و بر همه پیروان ادیان خاصه رهبران بزرگ است كه در ترویج و تبیین آموزه های دینی در پاسداشت از طبیعت و مخالفت با تخریب محیط زیست تلاش بیشتری را هماهنگ كنند و راهكارها و تدابیر لازم را به سیاست گذاران و تصمیم گیرندگان معرفی كنند.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: چالش بزرگ محیط زیستی در جهان امروز كه حیات بشری و امنیت بین المللی را تهدید می كند، باید از همه ظرفیت های بین المللی برای رفع این چالش و جلوگیری از سیاست های مخرب محیط زیست، در قالب همكاری های دست جمعی استفاده گردد و مطمئناً رهبران ادیان در این زمینه می توانند نقش مهمی را ایفا كنند.
براساس این بیانیه، با نظر طرفین، دوازدهمین دور گفت وگوی میان اندیشمندان مسلمان ایران و كلیسای ارتدوكس روسیه در سال 2020 در روسیه برگزار می شود.
آیین افتتاحیه این اجلاس، پانزدهم اردیبهشت ماه با حضور ابوذر ابراهیمی تركمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، عیسی كلانتری معاون رئیس جمهوری و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست و همینطور حجت الاسلام علی یونسی مشاور عالی رئیس جمهوری در امور اقلیت های دینی و مذهبی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار گردید.
این اجلاس سه روزه با عرضه مقالات و ایراد سخنرانی های تخصصی با حضور اندیشمندان و صاحبنظران جمهوری اسلامی ایران و قرائت بیانیه پایان یافت.
فراهنگ ** 1355 **1055


1397/02/18
12:46:37
5.0 / ۵
4656
تگهای خبر: محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است