نباید زمان را برای تكثیر یوزها در اسارت از دست بدهیم

نباید زمان را برای تكثیر یوزها در اسارت از دست بدهیم

به گزارش گل اركیده یك متخصص حیات وحش اظهار داشت: برای افزایش شانس موفقیت برنامه تكثیر در اسارت نباید زمان را از دست بدهیم، دائما باید وضعیت یوزهای در اسارت را بررسی نماییم، روش های لقاح مصنوعی مختلف را استفاده نماییم.



به گزارش گل اركیده به نقل از مهر، به منظور تهیه و تدوین برنامه منسجم و جامع برای حفاظت از یوزپلنگ آسیایی، جلسه ای با حضور حمید ظهرابی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و مجید خرازیان مقدم مدیركل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی، متخصصان ملی و بین المللی، اساتید دانشگاه و كارشناسان و صاحب نظران امروز (۱۷ بهمن) در سالن سرو پارك پردیسان برگزار گردید.
در این جلسه اقدامات انجام شده جهت بررسی وضعیت سلامتی جسمانی و دستگاه تناسلی سه یوزپلنگ مستقر در پارك پردیسان توسط متخصصان بین المللی و كارشناسان داخلی انجام گرفته بود، تشریح شد.
مجید خرازیان مقدم، مدیركل دفتر حیات وحش اظهار داشت: تمام توان و تلاش ما بر این است كه بتوانیم با همكاری و هم فكری تمامی ظرفیت های تخصصی موجود، برنامه های منسجمی برای حفاظت از یوز در زیستگاه و خارج از زیستگاه تدوین و اجرا نماییم.
وی افزود: با عنایت به اینكه پیش نویس فاز سوم پروژه بین المللی یوز آسیایی تهیه شده و بزودی مبادله خواهد شد، در نظر است در كنار پروژه، برنامه های تكمیلی مورد نظرمان را با محوریت معاونت محیط طبیعی تهیه و اجرایی نماییم.
خرازیان مقدم تصریح كرد: بدین منظور هم طی روزهای اخیر، پذیرای متخصصانی از افریقای جنوبی و آلمان برای تهیه و اجرای برنامه مدنظر بوده ایم و در تلاشیم با همكاری پژوهشكده محیط زیست و توسعه پایدار، در آینده نزدیك با دعوت مجدد از متخصصان ذیربط، در كنار انجام برنامه های مدتظر، كارگاه های آموزشی هم برای ظرفیت سازی كارشناسان داخلی داشته باشیم.
همچنین ایمكه لودرز متخصص لقاح مصنوعی حیات وحش از موسسه «ژئو لایف» كه برای معاینه یوزهای پارك پردیسان به ایران آمده در این نشست اظهار داشت: مسلما علاوه بر حفاظت یوز در زیستگاه باید به فكر تكثیر در اسارت هم باشیم تا بتوانیم در آینده با دست بازتری برای یوز تصمیم بگیریم.
وی افزود: اولین تولد یوز در شرایط اسارت در سال ۱۹۵۶ در باغ وحش فیلادلفیا صورت گرفت و تا سال ۱۹۷۴ در سراسر جهان ۱۴۰ توله یوز در شرایط اسارت متولد شدند. با این وجود تا سال ۲۰۰۸، حدود ۷۰ درصد از یوزهایی كه در شرایط اسارت در ایالات متحده نگهداری می شدند موفق به جغت گیری و زادآوری نشدند.
لودرز افزود: یوزها نر در ۱/۵ سالگی و ماده ها در ۲/۵ سالگی آماده جفت گیری و زادآوری می شوند. بیشترین موفقیت زادآوری برای نرها در ۶ سالگی و برای ماده ها بین ۴ تا ۸ سالگی است. اما بعد از ۸ سالگی، توانایی تولید مثلی كاسته می شود.
این متخصص بین المللی تصریح كرد: برای افزایش شانس موفقیت برنامه تكثیر در اسارت نباید زمان را از دست بدهیم، دائما باید وضعیت یوزهای در اسارت را بررسی نماییم، روش های لقاح مصنوعی مختلف را استفاده نماییم و سیكل های تولید مثل یوزها را به دقت بررسی و ثبت نماییم.

1397/11/17
17:42:30
5.0 / ۵
4802
تگهای خبر: آب , باغ , دستگاه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۲
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است