مدیركل محیط زیست استان قزوین:

نمی گذاریم پسماند استان های دیگر در قزوین دفن شود

نمی گذاریم پسماند استان های دیگر در قزوین دفن شود

به گزارش گل اركیده مدیركل محیط زیست استان قزوین اظهار داشت: ضمن تاكید بر داشتن استراتژی منسجم برای مدیریت پسماندها، از انتقال و دفن پسماندهای صنعتی دیگر استانها در قزوین بشدت جلوگیری خواهیم كرد.


به گزارش گل اركیده به نقل از مهر، حسن عباس نژاد كه اخیرا بعنوان مدیركل محیط زیست استان قزوین منصوب شده است در نخستین حركت رسانه ای خود روز چهارشنبه از خبرنگاران دعوت كرد تا دیدگاههای خودرا درباب مسائل زیست محیطی مطرح كنند تا از این پیشنهادات برای برنامه ریزی بهتر استفاده گردد. توجه به ظرفیت رسانه ها و بهره گیری از دیدگاههای كارشناسی در محیط زیست اقدام پسندیده ای است كه می تواند در ارتقاء جایگاه محیط زیست كمك موثری باشد به شرط آنكه این تعامل به صورت دوسویه و مستمر باشد تا بتوان از محیط زیست استان كه ارزش حیاتی دارد بخوبی صیانت كرد. در این جلسه ابتدا خبرنگاران دیدگاهها و نگرانی های خودرا از مشكلات موجود در حوزه محیط زیست مطرح نمودند.
آلودگی سیمان آبیك، بی توجهی به پساب های صنعتی، دفع سموم كشاورزی، استاندارد نبودن تصفیه خانه های شهرك های صنعتی، مشكلات ریزگردها و توسعه مناطق بیابانی، فرونشست زمین، كاهش ابهای زیرزمینی، تخریب باغستانها، نداشتن مطالعات زیست محیطی در اجرای پروژه های ملی، جلوگیری از استقرار صنایع آلاینده و آب بر، مدیریت اصولیپسماندها، راه اندازی سایت جدید جمع آوری زباله، جلوگیری از دفن زباله استانهای دیگر، استفاده از تشكل های مردم نهاد و توجه به مناطق حفاظت شده از نكاتی بود كه خبرنگاران بعنوان دغدغه خود مطرح نمودند. در ادامه حسن عباس نژاد مدیركل محیط زیست استان قزوین ضمن ابراز خرسندی از بیان دیدگاههای كارشناسی رسانه ها اظهار داشت: شما وقتی از دور مسایل را خوب رصد می كنید بدون شك با دقت بیشتری به امور نگاه می كنید كه جامع تر است و حتما باید از ظرفیت شما در كارها استفاده گردد. وی افزود: بروز پدیده های نوظهور در كشور و نیز مشكلات ناشی از بحران آب بسیار جدی است و اگر به فكر آن نباشیم لطمه های جدی خواهیم دید. عباس نژاد اشاره كرد: در سالهای ۲۰۲۰ به بعد، ایران با كمبود فیزیكی آب مواجه خواهد شد و هر چند سالهاست زنگ خطر آن به صدا درامده است اما آنرا جدی نگرفته ایم. وی افزود: وقتی در سدسازی حقابه مورد توجه نبود شاهد ایجاد كانون ریزگرد شدیم و در اهواز خشك شدن تالاب ها سبب افزایش ریزگرد شده است. مدیركل محیط زیست استان قزوین اشاره كرد: تنها ۳۰ درصد آبهای سطحی را قادریم نگهداری و استفاده نمائیم و بیشتر از ۸۵ درصد ابهای زیر زمینی مصرف می شود در صورتیكه نباید از ۲۰ درصد بیشتر شود. وی بیان كرد: فرونشست زمین، افت آبهای زیرزمینی، فرسایش خاك، هدر رفت ۷۰ درصد آبهای سطحی، از چالش های جدی است بطوری كه سالانه ۵۰ میلیارد دلار هزینه فرسایش خاك است.
عباس نژاد اظهارداشت: سرعت كویری شدن بالا رفته و سالانه ۳۵ هزار هكتار اراضی را از دست می دهیم و در سفید رود ۸۰ میلیون تن رسوب داریم و برداشت بی رویه و چرای بی رویه دام هم مشكل ساز شده و همه ما را درگیر كرده است. وی بیان كرد: منطقه الله آباد در آبیك امروز به یك كانون كویری و بیابانی تبدیل گشته و اكوسیستم منطقه از بین رفته در صورتیكه مصرف آب های زیرزمینی یك میلیارد و ۴۶۰ میلیون مترمكعب تا یك میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمكعب گفته شده كه نیمی از آن بیشتر از ظرفیت منطقه است. عباس نژاد اظهار داشت: بیشتر از ۹۰ درصد مصرف آب در بخش كشاورزی است كه ۶۰ درصد آن هدر می رود در صورتیكه بهره وری دركشورهای دیگر بالاست. وی یادآورشد: سوژه تغییر الگوی معیشت از طرف سازمان مطرح شده كه در اكوتوریسم هم اولویت قرار دارد كه در این میان صنایع آب بر باید به مناطق شمالی و كنار دریا منتقل شود و این سیاست با جدیت دنبال می شود.۴۰ درصد پسماندها مدیریت می شودمدیركل محیط زیست استان قزوین اشاره كرد: پسماندهای صنعتی در كشور حاد شده و در همه استانها چالش داریم و از مجموع زباله های عفونی، ویژه و صنعتی تنها ۳۰ تا ۴۰ درصد مدیریت می شود و به یك اپیدمی تبدیل گشته است.
وی بیان كرد: زباله یك طلای كثیف است و اگر درست مدیریت شود می تواند به اقتصاد استان هم كمك نماید پس باید مطالعات جامع هر استان و شهری صورت گیرد تا تكلیف خودرا بدانیم و برای كاهش سالانه ۵ درصد پسماند برنامه ریزی نماییم. عباس نژاد اظهار داشت: پروسه دفع پسماند هم مهم می باشد و باید بدانیم كه در سایت های جمع آوری چه اتفاقی رخ می دهد بطوریكه در سایت محمدآباد با ظرفیت روزانه ۲۵۰ تن زباله امروز حدود ۷۰۰ تن زباله دریافت می شود كه باید مدیریت شود. وی افزود: باید دفن پسماند داشته باشیم نه دفع آن و كیفیت پسماند و بازیابی آن مهم می باشد اما بنظر می رسد درفرآیند دفن هم مشكل داریم. عباس نژاد اشاره كرد: به هر حال تحت تاثیر الودگی برخی كشورها و استانها هستیم و هر قسمتی از محیط زیست كه تخریب شود همه را تحت تاثیر دارد پس بشدت تشویق می نماییم مدیریت پسماند صورت گیرد. نمی گذاریم پسماند سایر استانها در قزوین دفن شودمدیركل محیط زیست استان قزوین در ادامه درباب دفن بهداشتی پسماندهای سایر استانها در قزوین هم اظهار داشت: قرار نیست پسماند استانهای دیگر را با هدف سود دهی به قزوین بیاوریم و سلامت مردم را به خطر بیندازیم و ما با هر گونه انتقال پسماند و دفن پسماند در قزوین مخالفیم.
وی اظهارداشت: باید استراتژی مسنجمی برای مدیریت پسماندها داشته باشیم كه در این راستا هر شركت دانش بنیان كه برای مدیریت و امحا و بی خطر سازی زباله و پسماند وارد كار شود ضمن نظارت جدی حمایت هم می نماییم. عباس نژاد اظهار داشت: باید برای مدیریت پسماندها یك استراتژی منسجم داشته باشیم كه این كار دردو سال آینده تدوین خواهد شد اما در حوزه پسماند هیچ سفارشی پذیرفته نمی گردد.

مدیركل محیط زیست استان قزوین بیان كرد: لندفیل سایت محمد آباد در سال ۸۸ مطالعه شده و برمبنای آن چند سایت پیشنهاد شده كه مشكلاتی دارند كه در این میان چهار نقطه تعیبن شده كه برخی روی آبخوان و گسل قرار دارند كه باید بازبینی شود.

وی افزود: رویكرد ما بهسازی شرایط فعلی است و اگر درست امحا نشود برخورد قانونی می نماییم برای اینكه اعتقاد داریم محیط زیست نباید بازیچه مسایل اقتصادی و سیاسی شود بنا بر این مشاوره می گیریم و با توسعه هم مخالفتی نداریم به شرط آنكه توسعه به سلامت مردم لطمه نرساند بلكه بیشترین انطباق را با محیط زیست داشته باشد.ساختار محیط زیست استان جوابگوی نیازها نیستوی از مشكلات ساختاری در استان هم سخن گفت و یادآورشد: ساختار محیط زیست استان جوابگوی نیازها نیست و با جذب چند متخصص باید این كمبود جبران شود. عباس نژاد اظهارداشت: محیط زیست در كشور مظلوم واقع شده و در صورتیكه بیشتر از ۱۳ دستگاه باید از محیط زیست حفاظت كنند فقط مسئولیت را بر عهده این سازمان گذاشته اند كه منطقی نیست. وی اظهارداشت: باید گفتمان محیط زیست و نشست هم اندیشی داشته باشیم و مشكلات را حل نماییم.
عباس نژاد افزود: از ۱۶ شهرك صنعتی در استان فقط ۴ شهرك صنعتی(البرز، كاسپین، لیا و حیدریه) دارای تصفیه خانه است پس ما كمك می نماییم تا این كمبود جبران شود اما برخی پیمانكاران مجری تصفیه خانه ها نگاه محیط زیستی ندارند بنا بر این خروجی تصفیه خانه البرز استاندارد نیست كه باید اصلاح گردد و ما با تغییر زون در شهرك های صنعتی بشدت مخالفیم و اجازه ارتقای كد هم نمی دهیم و در این راه تعارف نداریم و باید رسالت خودرا انجام دهیم.هیچ واحد صنعتی تعطیل نمی شودعباس نژاد در مورد آلودگی سیمان آبیك هم اظهار داشت: سیمان آبیك یك واحد آلاینده با سطح بالاست كه باید برای رفع آن اقدام گردد و در پروژه های ملی هم اگر مشكلی باشد باید رفع اشكال شود در غیر این صورت از اجرای طرح جلوگیری می شود. وی در مورد سایر طرح های اجرا شده در استان هم اظهار داشت: درباب جاده رحیم آباد به كلاچای نظر ما بهسازی جاده موجود است و در سایر پروژه های ملی هم دنبال تعیین تكلیف هستیم.
عباس نژاد اظهار داشت: هیچ واحد صنعتی در استان تعطیل نخواهد شد مگر آنكه مشكل حادی داشته باشد و پایش معادن هم در دستور كار است. مدیركل محیط زیست استان قزوین ضمن تشكر از هم اندیشی رسانه ها درباب مشكلات زیست محیطی اظهارداشت: برای ایجاد حساسیت در مردم از رسانه ها استفاده می نماییم و به كمك همه خبرنگاران برای برنامه ریزی بهتر نیازمندیم.

1398/07/26
18:42:41
5.0 / ۵
4322
تگهای خبر: آب , آلاینده , آلودگی , باغ
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است