در گفت وگو با گل اركیده اعلام شد
دو یافته درباره منشأ بوی نامطبوع تهران
به گزارش گل اركیده معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه برمبنای یافته های ما عامل بوی نامطبوع در تهران مربوط به افزایش غیراستاندارد میزان گوگرد است، اظهار داشت: باتوجه به اینكه این بو از سمت شهرری شروع می شود، برای یافتن منشأ آن لازم است صنایع مستقر در این منطقه را مورد ارزیابی قرار دهیم تا مشخص شود آنها از چه سوختی استفاده و چه فعالیتی در زمان انتشار بوی نامطبوع داشته اند.
دكتر مسعود تجریشی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به بررسی های علمی درباب منشأ بوی نامطبوع اخیر تهران اظهار نمود: آنچه كه در زمینه انتشار بوی نامطبوع تهران می دانیم این است كه در زمان هایی كه این بو منتشر می شود میزان گوگرد با حجم بسیار زیادی افزایش می یابد و این وضعیت را تمام ایستگاه های ما نشان میدهد.
وی با اشاره به اینكه انتشار بو ابتدا از «شهر ری» شروع می شود، اظهار نمود: با وزیدن باد ملایم این بو در سطح وسیعی از شهر پخش می شود. بدین جهت برمبنای یافته های خود می توانیم اعلام نماییم كه این بو از جنوب شهر تهران آغاز می شود همین طور تركیبات گوگردی آن افزایش یافته است.
تجریشی در عین حال اشاره كرد: ولی وقتی می خواهیم انگشت بهتان به سمت مسوولی ببریم خیلی دشوار است. ما مستندات را در كنار هم قرار داده و با جمع بندی های انجام شده به یكی دو گزینه رسیده ایم ولی باید بررسی های بیشتری را انجام دهیم. بعنوان مثال وقتی درباب فلان كارخانه صحبت نماییم باید بررسی شود كه در آن زمان از چه سوختی استفاده می شود و در این صورت است كه می توانیم اظهار نظر نماییم ولی آنچه كه الان می توانیم بگوییم منشأ بو، گوگرد بوده و در جنوب تهران از حدود شهر ری شروع شده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاكید بر اینكه در منطقه شهر ری سه صنعت بزرگ داریم كه هم اكنون نوع سوخت مصرفی آنها در حال بررسی است، اظهار نمود: بیشترین گزینه های بررسی ما از این صنایع مربوط به نوع سوختی است كه این صنایع مورد استفاده قرار داده اند.
به گفته وی در صورتیكه برخی صنایع از مازوت و یا گازوئیل غیراستاندارد استفاده كنند، منجر به تولید گوگرد می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف افزود: در حال بررسی این مساله هستیم كه آیا این كارخانه ها مازوت سوز بوده اند یا خیر و جهت بررسی این مساله باید انبار این صنایع كنترل و بررسی شود كه آیا در آن زمان از گاز استفاده می كردند یا نه و برای این منظور از اداره گاز استعلام خواهد شد. این گونه نیست كه به راحتی دراین زمینه بتوانیم اظهار نظر نماییم اما آنچه كه تابحال می توانیم بگوییم این است كه بو هیچ ارتباطی به زلزله و فاضلاب ندارد.
تجریشی در پاسخ به بعضی از شایعات درباب اینكه فاضلاب پلاسكو منشأ بوی سال قبل تهران بود، اظهار داشت: در آن زمانی كه این مطلب منتشر گردید بررسی ها نشان داد كه منشا بو بیشتر به "مركاپتان" نزدیك بود.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اشاره كرد: در سال قبل روز پیش از انتشار بوی نامطبوع در تهران، در زنجان و قزوین نیز این صورت گرفت كه بررسی های آن نشان داد كه منشا بو در این دو شهر مربوط به مركاپتان بوده است. علاوه بر آن در ۶ تا ۷ سال قبل نیز در اصفهان بوی نامطبوع منتشر و بعد از یك هفته بررسی مشخص شد یك كامیون حامل مركاپتان در گاراژ شیب داری پارك شده بود و به سبب باز بودن در آن بوی نامطبوع در این شهر انتشار یافته بود.
وی با تاكید بر اینكه هم اكنون منشأ بوی نامطبوع عامل خطرناكی نیست، اظهار داشت: این مسئله یك آلودگی است و در حال بررسی هستیم كه كدام یك از صنایع موجود در منطقه در آن زمان با استفاده از چه سوختی چه نوع فعالیتی داشتند؟
تجریشی تصریح كرد: منشأ بوی نامطبوع عامل خطرناكی نیست ولی به هر حال گازی موجود است كه در آن غلظت، در حد استاندارد نبوده و كسی كه دراین زمینه اقدام نموده، متخلف است و باید مستندات علمی آنرا بیابیم تا به مراجع قانونی اعلام نماییم.
منبع: گل اركیده
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب