در گزارش گل اركیده مطرح شد؛

مجوز اكتشاف معدنی در پهنه ای از منطقه بهرام گور صادر گردیده است

مجوز اكتشاف معدنی در پهنه ای از منطقه بهرام گور صادر گردیده است

گل اركیده: مدیركل محیط زیست فارس با اشاره به اینكه در 3 پهنه از منطقه حفاظت شده بهرام گور مجوز اكتشاف معدنی صادر شده، با تقدیر از حساسیت مردم، اظهار داشت: دستگاه متولی موظف به پاسخگویی به این نارضایتی ها است.


گروه جامعه خبرگزاری مهر، منطقه حفاظت شده بهرام گور منابع زیستی و گیاهی و جانوری شایان توجهی دارد، این منطقه علاوه بر تنوع زیستی غنی و منحصر به فردش از معادن غنی سنگ آهن برخوردارست و از آنجائیکه این منطقه بیش از ۴۵۰ هزار هکتار مساحت دارد و بخش عظیمی از کرمان، فارس، یزد و هرمزگان را در بر می گیرد. به موازات این منطقه، در استان کرمان منطقه گل گهر واقع شده که کارهای معدنی شایان توجهی در آن صورت می گیرد. مدتی پیش تصاویری بر مبنی ممانعت از معدن کاوی در منطقه حفاظت شده بهرام گور از طرف بعضی از اهالی بومی منتشر گردید که نشان می داد این مردم با ایجاد زنجیره انسانی پیرامون ماشین آلات اکتشاف از فعالیت معدنی در این منطقه جلوگیری کرده اند. اعتراض مردم هم به تخریب محیط زیست و هم نابودی مراتع منطقه بود که جهت چرای دام اهلی استفاده شده بود که نهایتاً با اعتراض مردم منطقه، ماشین آلات مربوطه ناگریز از منطقه خارج شده و محل را ترک کردند.
حمید ظهرابی مدیرکل محیط زیست استان فارس در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برمبنای قانون در مناطق حفاظت شده و پناهگاه های حیات وحش صدور مجوز اکتشاف و بهره برداری از معادن منوط به نظر شورای عالی حفاظت محیط زیست است، اظهار داشت: این شورا اختیار این تصمیم گیری را به صورت مشترک به سازمان محیط زیست و وزارت صمت تفویض کرده است. ایشان سپس اظهار داشت: از سنوات گذشته بهره برداری و اکتشاف از معادن در این مناطق با تفاهم دو مجموعه سازمان محیط زیست و وزارت صمت بوده است. ظهرابی بیان کرد: پیرو این تفاهم نامه انجام شده که مربوط به سال ۱۳۵۴ است، در سال ۱۳۹۴ منطقه حفاظت شده بهرام گور که جز مناطق معدنی قابل بهره برداری و اکتشاف شناخته شده بود، تفاهم نامه ای میان سازمان محیط زیست و وزارت صنعت به امضا رسید. ظهرابی اظهار داشت: برطبق این تفاهم نامه از ۶ پهنه معدنی شناخته شده در محدوده منطقه حفاظت شده بهرام گور، مناطق P1، P2، P4 با توافق سازمان محیط زیست و وزارت صنعت از گردونه فعالیت حذف شده و به سه محدوده دیگر اجازه تکمیل عملیات اکتشاف داده شد. مدیرکل محیط زیست استان فارس اشاره کرد: فعالیتی که مورد اعتراض مردمی واقع شده و زنجیره انسانی برای عدم فعالیت در آن تشکیل شد مربوط به مناطقی است که اجازه عملیات اکتشاف در آن صادر گردیده است. وی با اعلان اینکه با وجود مجوزی که وزارت صنعت برای اکتشاف در این منطقه دارد، همیشه تاکید گردیده است که برای انجام این فعالیت نیاز به تعامل با جوامع بومی و جلب رضایت آنهاست، اظهار داشت: حساسیت مردم در موضوعات محیط زیستی برای ما قابل تقدیر است، اما رسیدگی به این اعتراض ها در حیطه وظایف سازمان محیط زیست نیست و دستگاه های متولی همچون وزارت صنعت و فرمانداری باید به آن ورود پیدا کنند تا مساله به نحوه درستی حل و فصل شود. قبل از این مسئولان وزارت صمت عنوان کرده بودند که در صورت تأیید عملیات اکتشاف و ستاندن مجوز معدن کاوی تمام تلاش شأن را می کنند که به طبیعت کمترین لطمه را وارد کنند، اما باتوجه به اعتراضات اخیر بنظر می رسد موفق نشده اند این اطمینان بخشی را به مردم بومی منتقل کنند.

1399/05/14
14:15:32
5.0 / ۵
1964
تگهای خبر: دستگاه , محیط زیست
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
GOl Orkideh
گل ارکيده

گل اركیده

گل و گیاه

golorkideh.ir - حقوق مادی و معنوی سایت گل اركیده محفوظ است