گزارش های مهر در خصوص دریاچه زریوار نتیجه داد؛
مهر تایید استاندار بر وضعیت بحرانی زریوار
به گزارش گل اركیده استاندار كردستان در آخرین جلسه ستاد نجات بخشی دریاچه زریوار مریوان، از بی تفاوتی ها در مورد این ظرفیت مهم زیست محیطی در استان به شدت انتقاد نمود.
خبرگزاری مهر - گروه استان ها: تالاب «زریوار» مریوان با این که یکی از منحصر به فردترین تالاب های آب شیرین جهان به حساب می آید، ولی متأسفانه در طول زمان بی مهری های زیادی به خود دیده است و اختصاص نیافتن اعتبارات طرح نجات «زریوار» مریوان حیات آنرا با مشکل جدی روبرو می کند.
امروز مانند سال های دور، آب دریاچه «زریوار» دیگر زلال نیست و باوجود اینکه سال ها است که برای نجات آن طرح جامع نجات نوشته اند و جلسات و کارگاه های مختلف برگزار می کنند و هرازگاهی هم مدیران استانی و یا کشوری از آن بازدید می کنند و همه بعد از دیدن زیبایی های آن می گویند افسوس که از آن استفاده درست نمی گردد و باید برایش کاری کرد و در اطرافش هم برای رشد گردشگری آبی سرمایه گذاری شود اما دریغ از اینکه طرحی را برای نجات آن عملیاتی کنند.
خبرگزاری مهر بخصوص در سال جاری در چندین نوبت ضمن انتشار گزارش های مختلفی، از بی تفاوتی مسؤلان نسبت به این ظرفیت پرارزش انتقاد کرده و خواهان پیشگیری از تبدیل این مهم به یک کویر شده بود.
آخرین گزارش خبرگزاری مهر کردستان درباره بحران دریاچه زریوار روز هجدهم شهریور ماه با عنوان «فاضلاب بلای جان زیباترین تالاب ایران شد / خطر برهوت شدن یک دریاچه» منتشر گردید و تنها یک روز بعد از انتشار این گزارش کمیته نجات بخشی دریاچه زریوار تشکیل شد و استاندار کردستان در این خصوص اظهاراتی را بیان کرد که نگرانی در آن به روشنی نمایان بود.
راه نجات زریوار ورود بخش خصوصی توانمند و دارای برنامه است
بهمن مرادنیا در این جلسه با اشاره به اینکه پناهگاه حیات وحش زریوار با رویکرد زیست محیطی می تواند بعنوان یک پتانسیل قوی در توسعه استان مورد بهره برداری پایدار قرار گیرد، اظهار داشت: اجرای طرح گردشگری پایدار می تواند تالاب زریوار را به قطب صنعت توریسم غرب کشور تبدیل کند.
وی با اشاره به اینکه همواره در مورد زریوار و ساماندهی آن صحبت می شود ولی توجه جدی به آن نشده است، اظهار نمود: زریوار یک ظرفیت بزرگ زیست محیطی و گردشگری برای استان است ولی تلاش برنامه محور برای تحقق این مهم انجام نشده است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه اگر در یک دهه اخیر نسبت به ساماندهی و رفع مشکلات تالاب زریوار اقدام می شد این تالاب می توانست یک منبع درآمدی پایدار برای کردستان باشد، اضافه کرد: راه نجات زریوار و کاستن از مشکلات آن به کار گرفتن بخش خصوصی توانمند و دارای برنامه است.
مرادنیا درباره اجرای برنامه های مختلف در جهت مدیریت جامع زریوار، بیان نمود: بهتر است سازمان حفاظت محیط زیست کشور و معاونت مربوطه قانون حفاظت از تالاب ها را در مورد زریوار محقق کنند و اداره کل استان را یاری دهند تا عوامل تهدید کننده آنرا رفع کند.
وی درباره حضور شهرداری و فعالیتهای آنها طی سال های اخیر در محدوده گردشگری زریوار هم اظهار داشت: شهرداری مریوان چندین سال است در محدوده مذکور حضور دارد ولی در حفظ پناهگاه حیات وحش زریوار موفق عمل نکرده که امروزه شاهد مشکلات مختلف همچون اتلاف ناشی از سو مدیریت پسماند و پساب در آنجا هستیم.
احصای ۲۶ پروژه اجرایی برای ساماندهی تالاب بین المللی زریوار
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم درباره آخرین برنامه های این سازمان برای خارج کردن وضعیت دریاچه زریوار از بحران، از احصای و پیشنهاد ۲۶ پروژه اجرایی برای ساماندهی و توسعه پایدار در تالاب بین المللی زریوار اطلاع داد و اظهار داشت: این برنامه پس از حدود چهار سال برگزاری جلسات و کارگاه های مشورتی با حضور کلیه گروه های ذینفع و توسط کارشناسان مرتبط احصای و پیشنهاد شده است.
فریبا رضایی اظهار نمود: این برنامه توسط دستگاه های ذیربط شامل سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری، شرکت سهامی آب منطقه ای و شرکت آبفا بر مبنای قوانین و مقررات محیط زیست با تعیین برآورد هزینه و اعتبار مورد نیاز اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه تالاب زریوار بعنوان هفتمین تالاب بین المللی در کنوانسیون رامسر ثبت شده است، اضافه کرد: متولی اصلی این تالاب سازمان حفاظت محیط زیست است و با اجرای یک طرح پایلوت بر مبنای قوانین و مقررات زیست محیطی بخش گردشگری آنکه فعالیت ها در آنجا بسیار حساس بوده و هرگونه بی مبالاتی در محدوده مذکور، کاسه آبی را دستخوش تغییرات جبران ناپذیری می کند، ساماندهی خواهد شد.
۴۰ سال زمان برای اجرای برنامه های محیط زیست کافی است
داستان وعده ها درباره «زریوار» پایان ندارد و مهمترین ظرفیت زیست محیطی و گردشگری کردستان در بین بی تدبیری ها در دولت های مختلف همچون دولت روحانی دست و پنجه نرم می کند و به نظر می آید که با ادامه این وضعیت باید شاهد خشک شدن و از دست رفتن این ظرفیت مهم در استان باشیم.
وعده مقابله با بحران های پیش روی این دریاچه سال هاست داده می شود ولی همچنان بازار وعده ها داغ است و خبری از عملی کردن این مهم در بین نیست و زیباترین تالاب کشور در معرض نابودی قرار دارد و مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان هم خبر از اجرای برنامه هایی می دهد که تنها چهار سال طول کشیده تا آنها را تدوین کنند و اگر همان گونه که در تدوین این برنامه ها جدیت داشته اند در اجرا هم جدیت به خرج دهند شاید در چهل سال آینده این ۲۶ برنامه اجرایی شده باشد، البته به شرطی که تا آن روز اثر و نشانی از دریاچه زریوار باقیمانده باشد و مردم کردستان از آن بعنوان یک خاطره در سال های دور یاد نکنند.
هر چند که استاندار کردستان درباره وضعیت دریاچه زریوار اظهار نگرانی و واقعیت بحران در زریوار را قبول کرده است و می توان این را یک قدم رو به جلو دانست، اما این اظهار نگرانی به تنهایی نمی تواند دردی را دوا کند و اگر روند به همین گونه ادامه داشته باشد و بی تفاوتی های محیط زیست نسبت به بهبود وضعیت این دریاچه ادامه داشته باشد در آینده تنها نامی از دریاچه باقی می ماند و نشانی نخواهد بود.
منبع: golorkideh.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب